Home » Geen categorie » Querrey verrassende eindwinnaar, maakte einde aan zegereeks Nadal

Querrey verrassende eindwinnaar, maakte einde aan zegereeks Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Amerikaan Sam Querrey (ATP-40) is de verrassende winnaar van het ATP-toernooi in Acapulco (Mexico, $1 491 310). Hij won in twee sets van Rafael Nadal (ATP-6). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Amerikaan was duidelijk in goede doen op het Abierto Mexicano Telcel toernooi. Hij versloeg in de tweede ronde onze Belg David Goffin (ATP-11) en veroverde de scalp van twee top 10-spelers. Sterker nog: tegen deze twee top 10-spelers moest hij geen enkele set inleveren.

De eerste set kwam nooit in gevaar voor de 29-jarige Amerikaan. Hij serveerde ijzersterk en moest geen enkel breakpunt toestaan. Querrey had aan één breakpunt genoeg om de set te nemen met 6-3. In de tweede set kon Nadal meer dreigen op de opslag van Querrey. De Spanjaard kon echter geen enkele van zijn zes breakpunten benutten en de set draaide uit op een tiebreak. Hierin was Querrey weer oppermachtig  en maakte de wedstrijd uit met 6-3 en 7-6(3) na iets meer dan anderhalf uur spel.

Dit is de negende overwinning op een ATP-toernooi voor Querrey die nog nooit eerder van Nadal kon winnen. Nadal is in 2017 nog titelloos en verloor tot vandaag geen enkele set op het ATP-toernooi van Acapulco in drie deelnames.

De dubbeltitel ging naar de eerste reekshoofden Jamie Murray (ATP D-7) en Bruno Soares (ATP D-8). Ze versloegen in de finale John Isner (ATP D-59) en Feliciano Lopez (ATP D-14) in twee eenvoudige sets. Het werd tweemaal 6-3.

koen

koen

MEER NIEUWS