Home » WTA » Raducanu kent geen genade: Serena Williams in twee sets onderuit in haar laatste Cincinnati

Raducanu kent geen genade: Serena Williams in twee sets onderuit in haar laatste Cincinnati

Raducanu kent geen genade: Serena Williams in twee sets onderuit in haar laatste Cincinnati

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Emma Raducanu (WTA-13) heeft de veelbesproken clash met Serena Williams (WTA-612) gewonnen. De Britse plaatste zich in twee sets vlot voor het WTA 1000-toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten).

Sinds Williams vorige week liet uitschijnen dat ze aan haar afscheidstournee bezig is, zijn alle camera’s meer dan ooit op haar gericht. Een eerste ronde-affiche tegen de 19-jarige Raducanu was dan ook een geschenk uit de hemel voor de organisatie van de Western & Southern Open, het ultieme voorbereidingstoernooi op de US Open.

Raducanu oppermachtig

Raducanu, die na haar overwinning op de US Open vorig jaar meermaals verweten wordt haar focus niet op tennis te leggen, was alleszins niet onder de indruk en liep in de eerste set al meteen uit tot 4-1. Na een rebreak van Williams leek het er even op dat het publiek een wedstrijd zou gaan krijgen, maar die kwam er nooit echt. Zeker set twee was een maat voor niets: Raducanu haalde het na 1 uur en 4 minuten vlot met 6-4 en 6-0.

(lees verder onder de tweets)

In de tweede ronde ontmoet Raducanu opnieuw een gewezen nummer 1, de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-22). Die nam in haar eerste ronde de scalp van de Estse Kaia Kanepi (WTA-31).

Raducanu: “Dankbaar voor deze ervaring”

“Ik leek misschien kalm, maar ik wist hoe belangrijk elk punt was”, liet Raducanu na afloop optekenen. “Je weet dat een klein moment van focusverlies fataal kan zijn tegen haar.”

“Serena is een legende en ik denk dat we haar met z’n allen moeten eren voor haar geweldige carrière. Ik ben heel dankbaar voor deze ervaring en dat onze carrières elkaar overlappen. Alles wat zij heeft bereikt, is inspirerend en het was een ware eer met haar het court te mogen delen.”

(lees verder onder de tweet)

Opmerkelijke weetjes

  • Op de dag dat Raducanu het levenslicht zag, was de 40-jarige Williams het nummer 1 van de wereld. De Amerikaanse won dat jaar ook acht enkeltoernooien (waaronder Roland Garros, Wimbledon én de US Open), ééntje meer dan haar zus Venus en vier meer dan Kim Clijsters.
  • Het is pas de negende keer dat Williams op de professionele Tour een 6-0 om de oren krijgt, en de eerste keer sinds San José (Verenigde Staten, WTA 500) in 2018. Toen versloeg Konta haar met 6-1 en 6-0. In 2007 trakteerde Justine Henin de Amerikaanse ook op een 6-0, maar het was wel Williams die toen de titel pakte in Miami (Verenigde Staten, WTA 1000) met 0-6, 7-5 en 6-3.

(lees verder onder de tweet)

Meer tweets over Williams vs. Raducanu

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws