Home » Grand Slam » US Open » Raducanu schrijft geschiedenis met titel US Open

Raducanu schrijft geschiedenis met titel US Open

Raducanu schrijft geschiedenis met titel US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De 18-jarige Emma Raducanu (WTA-150) heeft de US Open op haar naam geschreven. In een historische finale haalde ze het in twee sets van de 19-jarige Leylah Fernandez (WTA-73).

De US Open kende bij de vrouwen een verrassende ontknoping met een historische finale tussen twee tieners met een migratieachtergrond. De Britse Raducanu bereikte vanuit de kwalificaties zonder setverlies de finale, terwijl de Canadese Fernandez op weg naar de finale stuntte tegen onder andere Aryna Sabalenka (WTA-2), titelverdediger Naomi Osaka (WTA-3) en Elina Svitolina (WTA-5).

Raducanu nam met een vroege break de beste start maar Fernandez knokte zich terug. Op het einde van de eerste set kon de Britse haar vierde setpunt verzilveren en greep zo de set met 6-4.

In de tweede set vond Fernandez haar vertrouwen terug met een break en een 2-1-voorsprong. Raducanu keerde echter snel terug en won vier spelletjes op rij. Met een 5-2-achterstand kon Fernandez het tij niet meer keren. Raducanu klaarde de klus op haar eigen opslag. Met een ace pakte ze de derde matchbal en haalde het zo na 1 uur en 51 minuten met 6-4 en 6-3.

(lees verder onder de tweet)

De 18-jarige Raducanu is de eerste kwalificatiespeler die een Grand Slam wint bij de vrouwen. Ze is ook de jongste grandslamwinnares sinds Maria Sharapova die op haar zeventien jaar in 2004 Wimbledon won. Raducanu is de eerste Britse vrouw die een Grand Slam wint sinds Virginia Wade in 1977. Wade was zelf aanwezig in het Arthur Ashe stadion om Raducanu’s triomf te aanschouwen en feliciteerde haar na de finale.

(lees verder onder de tweet)

Raducanu was in de wolken met haar zege: “Ik denk dat deze finale toont dat de toekomst van het vrouwentennis er goed uit ziet. Het betekent zo veel dat Virginia (Wade) en ook Tim (Henman) hier aanwezig zijn. Het helpt dat ik in de voetsporen kan treden van deze Britse legendes, om erin te geloven om het ook echt te doen!”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws