Home » Brussels Open » Radwanska laat Brussels Open schieten

Radwanska laat Brussels Open schieten

Radwanska laat Brussels Open schieten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Agnieszka Radwanska (foto) laat verstek gaan voor de Brussels Open, dat meldt een bron van de WTA. Normaal zou de oudste van de Radwanska-zusjes het topreekshoofd zijn, maar dat gaat dus niet door.

Agnieszka Radwanska (WTA-4) heeft goede herinneringen aan Brussel. Vorig jaar won ze het toernooi en dat was een goede motivatie voor haar om dit jaar opnieuw naar België af te zakken als ultieme voorbereiding op Roland Garros. Zeker na twee vroege exits in Madrid en Rome leek Brussel een optimale plaats om nog wat matchritme op te doen voor het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Maar Radwanska zal haar kroon dit jaar dus niet verdedigen en rechtstreeks naar Parijs afrijzen. De precieze oorzaak van deze laattijdige afzegging is nog niet bekend.

Door dit forfait wordt het deelnemersveld in Brussel ook onthoofd. De eerstvolgende ingeschreven speelster is namelijk Roberta Vinci (WTA-15). De organisatie heeft echter nog drie wildcards uit te delen, waarvan er twee gereserveerd zijn voor top-20 speelsters. Of die top-20 speelsters geïnteresseerd zijn, is nog maar de vraag, al circuleert het gerucht dat er minstens één van die speelsters gestrikt zou zijn. De kans lijkt groot dat het dan om Caroline Wozniacki (WTA-10) zou gaan, ex-nummer 1 en winnares in Brussel in 2011, die ook een slechte voorbereiding op Roland Garros achter de rug heeft.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws