Home » WTA » Radwanska zet op 29-jarige leeftijd een punt achter haar carrière

Radwanska zet op 29-jarige leeftijd een punt achter haar carrière

Radwanska zet op 29-jarige leeftijd een punt achter haar carrière

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Agnieszka Radwanska (WTA-75) heeft gisteren haar afscheid van het tennis aangekondigd. De 29-jarige Poolse moet door aanhoudende fysieke problemen een punt zetten achter haar carrière.

Radwanska bekleedde ooit plaats twee op de wereldranglijst (juli 2012) en schreef drie jaar geleden de Masters op haar naam. Mede door blessureperikelen zakte ‘Aga’ de voorbije maanden alsmaar verder weg en verloor ze regelmatig in de eerste of tweede ronde. De Wimledon-finaliste van 2012 won twintig WTA-titels en verzamelde ruim 27,5 miljoen dollar prijzengeld, goed voor een zevende plaats in de top tien aller tijden.

“Vandaag, na dertien jaar proftennis, heb ik beslist om een punt te zetten achter mijn carrière. Dit was een ongelooflijk moeilijke beslissing. Ik ben dankbaar om zoveel speciale herinneringen te hebben. Helaas ben ik niet langer in staat om te trainen en te spelen zoals ik gewend was. Mijn lichaam kan de verwachtingen niet meer inlossen. Rekening houdend met mijn gezondheid en de zware fysieke belasting van proftennis moet ik toegeven dat ik niet meer capabel ben om mijn lichaam tot de vereiste grenzen te pushen”, zegt Radwanska in een statement.

De Poolse hoopt wel actief te blijven in de tenniswereld. “Tennis is en zal altijd heel speciaal zijn in mijn leven. Ik berg mijn racket op, maar ik zal het tennis geen rug toekeren. Het is nu tijd voor nieuwe uitdagingen en nieuwe ideeën. Tot slot wens ik mijn ouders, mijn zus en het volledige team te bedanken voor alles wat ze de afgelopen jaren voor mij gedaan hebben.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws