Home » ATP » Rafael Nadal wordt ambassadeur Saudi-Arabische tennisfederatie: “Overal zie ik groei en vooruitgang”

Rafael Nadal wordt ambassadeur Saudi-Arabische tennisfederatie: “Overal zie ik groei en vooruitgang”

Rafael Nadal wordt ambassadeur Saudi-Arabische tennisfederatie: “Overal zie ik groei en vooruitgang”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Saudi Tennisfederatie (STF) heeft Rafael Nadal (ATP-446) aangesteld als nieuw uithangbord voor de sport in het land. “Als ambassadeur zal de Spanjaard Saudi-Arabië helpen bij de ontwikkeling van jonge talenten en de interesse in tennis bij de jeugd stimuleren”, klinkt het.

Nadal is alvast erg enthousiast en ziet heel wat opportuniteiten in de Golfstaat. “Overal waar je kijkt in Saudi-Arabië, zie je groei en vooruitgang en ik ben enthousiast om daar deel van uit te maken”, aldus de 37-jarige Spanjaard vanuit Riyad, de hoofdstad van Saudi, waar hij afgelopen week een verrassing coaching clinic gaf aan een groepje kinderen.

“Ik blijf tennis spelen omdat ik van het spel hou. Maar naast het spelen wil ik helpen om de sport te doen groeien, over de hele wereld en in Saudi, want daar is echt potentieel.”

(lees verder onder de foto)

Rafael Nadal en jonge tennissers - © Saudi Tennis Federation
Rafael Nadal en jonge tennissers – © Saudi Tennis Federation

Rafa Nadal Academy Mallorca, Koeweit en… Saudi-Arabië

Naast zijn nieuwe rol als tennisambassadeur, smeedt Nadal ook plannen om een derde Rafa Nadal Academy op te zetten in – uiteraard – Saudi-Arabië.

“De kinderen hier hebben een echte passie voor sport. Als ik hen kan helpen een racket op te pakken of gewoon te genieten van de voordelen van een gezond leven, dan ben ik blij dat ik een verschil heb kunnen maken”, legt Nadal uit.

LEES OOK: In deze sporttempel in Saudi-Arabië vinden de Next Gen ATP Finals 2023 plaats

Saudi Vision 2030

Het aantrekken van een tennisicoon als Nadal past helemaal in Saudi’s Visie 2030, een project dat in het teken staat van de aanhoudende sociale, economische en culturele transformatie van Saudi-Arabië. Naar verluidt zou het aantal sportfederaties in het land al verdrievoudigd zijn sinds 2015, en gebeurde hetzelfde met het aantal mannen en vrouwen dat aan sport doet.

“Rafa belichaamt alle waarden die wij belangrijk vinden in een echte kampioen, zowel op als naast de baan”, klinkt het bij monde van Arij Almutabagani, de voorzitter van de STF én zelf tennisster. “Hij is gewoon het ideale rolmodel voor onze jongens en meisjes om naar op te kijken. Zijn toewijding op training, zijn inzet en de manier waarop hij vecht voor elk punt zijn waarden die we hopen over te brengen op onze toekomstige sterren. Niet alleen om ze te ontwikkelen als spelers, maar ook als mensen.”

“Rafa overstijgt de sport tennis en blijft generaties over de hele wereld inspireren. Ik twijfel er niet aan dat hij dezelfde impact zal hebben op Saudi. We voelen ons gezegend om hem onze ambassadeur te noemen en onze jonge spelers kunnen niet wachten om met hem samen te werken”, besluit de 55-jarige Almutabagani enthousiast.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws