Home » Grand Slam » Australian Open » ‘Rally for Relief’ levert pak geld op voor slachtoffers Australische bosbranden

‘Rally for Relief’ levert pak geld op voor slachtoffers Australische bosbranden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In een uitverkochte Rod Laver Arena speelden toptalenten uit de tenniswereld om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië. De avond bracht een mooi bedrag op.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Woensdagavond zamelden de grote tennisvedetten op de ‘Rally for Relief’ in Melbourne geld in voor de slachtoffers van de bosbranden. Op de solidariteitsavond kon het massaal opgekomen publiek kijken naar onder andere Rafael Nadal (ATP-1), Novak Djokovic (ATP-2), Roger Federer (ATP-3), Nick Kyrgios (ATP-26), Naomi Osaka (WTA-3), Petra Kvitova (WTA-8) en Serena Williams (WTA-9).

 

Uiteindelijk leverde de avond meer dan 4,8 miljoen Australische dollar (bijna 3 miljoen euro) op. Federer en Nadal gaven elk 250 000 dollar aan de slachtoffers van de bosbranden. Initiatiefnemer Kyrgios was blij met de steun van zijn collega’s: “Het waren emotionele weken, het startte met één tweet en ik ben blij met de steun van al mijn collega’s.” Federer was blij dat hij zijn steentje kon bijdragen: “Ik denk dat iedereen hier vandaag is om Australië te steunen, voor mij is dit land een tweede thuis.”

 

 

 

Herbekijk hier de “Rally for Relief”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS