Home » Olympische Spelen » Raonic en Halep zeggen af voor Olympische Spelen in Rio

Raonic en Halep zeggen af voor Olympische Spelen in Rio

Raonic en Halep zeggen af voor Olympische Spelen in Rio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Milos Raonic (ATP-7) en Simona Halep (WTA-5) zullen niet meedoen aan de Olympische Spelen in Rio. Ze geven forfait omdat ze bezorgd zijn over het Zikavirus.

Wimbledonfinalist Raonic zal niet meedingen naar een olympische medaille in Rio. Hij maakte zijn beslissing bekend op zijn Facebookpagina: “Het is met pijn in het hart dat ik mijn forfait voor de Olympische Spelen aankondig. Na veel overleg met mijn familie en mijn coaches, neem ik deze beslissing omwille van verschillende gezondheidsredenen, zoals de onzekerheid over het Zikavirus. Het was een moeilijke persoonlijke beslissing.”

Ook de Roemeense Halep, de nummer vijf van de wereld bij de vrouwen, geeft forfait voor de Olympische Spelen. Net als Raonic, roept ze het Zikavirus als reden in. Halep communiceerde het besluit ook op haar Facebookpagina: “Helaas zal ik niet deelnemen aan de Olympische Spelen deze zomer. De reden voor deze beslissing is de bezorgdheid over het gevaar van het Zikavirus. Na gesprekken met dokters en mijn familie, besloot ik dat de risico’s te groot zijn voor mijn loopbaan en mijn gezondheid, zeker als vrouw.”

“Familie is veel te belangrijk voor mij en ik wil niet riskeren dat ik zelf geen eigen familie kan uitbouwen na mijn carrière.”, beargumenteert Halep haar beslissing.

Raonic en Halep zijn de eerste tennissers die omwille van het Zikavirus niet afreizen naar Rio. Het Zikavirus kan misvormingen in de hersenen veroorzaken bij pasgeboren baby’s. Eerder zegden andere tennissers ook al af voor Rio, omwille van andere redenen. Dominic Thiem (ATP-9), John Isner (ATP-16), Bernard Tomic (ATP-19) en Ernests Gulbis (ATP-60) wilden liever voor rankingpunten spelen op de ATP-tour. Nick Kyrgios (ATP-18) doet niet mee door een dispuut met het Australische Olympische Comité.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws