Home » Geen categorie » Raonic maakt einde aan sprookje van Goffin in Indian Wells

Raonic maakt einde aan sprookje van Goffin in Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het knappe parcours van David Goffin (ATP-18) op de BNP Paribas Open (Hardcourt, $ 6 134 605) zit erop. Onze landgenoot liet knap tennis zien tegen Milos Raonic (ATP-14), maar het Canadese opslagkanon won in drie sets en bereikte zo de finale van Indian Wells.

Goffin stuntte in Indian Wells tegen Stan Wawrinka (ATP-4) en Marin Cilic (ATP-12) en werkte zich in de kijker door voor het eerste de halve finale van een Masters 1000-toernooi te bereiken. Het komt echter niet tot een droomfinale tegen Novak Djokovic (ATP-1) of Rafaël Nadal (ATP-5), daar stak de Canadees Raonic een stokje voor.

Raonic serveerde erg sterk in de eerste set en had aan één break genoeg om de set met 4-6 in de wacht te slepen. Goffin liet zich echter niet ontmoedigen, en pakte een vroege break in de tweede set. Raonic brak echter onmiddellijk terug maar Goffin kon nogmaals door de opslag van de Canadees gaan. Bij 5-3 serveerde hij succesvol voor de tweede set, het eerste setverlies voor Raonic in het hele toernooi.

In de derde set keek Goffin echter al vroeg tegen een break aan. Hij liet nog enkele knappe flitsen zien, maar kon zijn achterstand niet meer overbruggen. Set drie ging met 3-6 naar de Canadees.

Toch mag Goffin tevreden terugblikken, hij klopte twee ex-grandslamwinnaars, toonde veel vechtlust en was ‘hot’ in de internationale pers. Dankzij zijn mooie prestatie klimt hij maandag naar de 15e plaats op de ATP-ranking.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS