Home » Geen categorie » Raonic neemt revanche op Federer

Raonic neemt revanche op Federer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Milos Raonic (ATP-14) heeft het ATP-toernooi van Brisbane (Hardcourt, $ 404 780) gewonnen. In de finale stuntte de Canadees tegen nummer drie van de wereld Roger Federer.

De finale van de Brisbane International tussen Raonic en Federer was een heruitgave van de editie van 2015. Vorig jaar klopte Federer Raonic en pakte zo de titel in Brisbane. De Zwitser leidde in de onderlinge duels met maarliefst 10-1 en startte daarom ook als topfavoriet. Op weg naar de finale rekende vierde reekshoofd Raonic onder andere af met Bernard Tomic (ATP-18) en de Fransman Lucas Pouille (ATP-78) die David Goffin (ATP-16) had uitgeschakeld. Federer had in Brisbane driesetters nodig tegen Grigor Dimitrov (ATP-28) en Dominic Thiem (ATP-20).

Raonic was uit op revanche tegen Federer en begon meteen goed. In de eerste set maakte hij gebruik van de zwakke opslag van de Zwitser en greep de set met 6-4. In de tweede set werkte de Canadees een breakbal weg op zijn opslag en ging opnieuw door de opslag van Federer. Raonic hield knap stand en maakte de match af met opnieuw 6-4. Hij was uiteraard heel blij met de eindzege: “Het voelt geweldig. Na een moeilijk jaar heb ik getoond dat ik opnieuw goed kan tennissen.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS