Home » Break » Recensie: ‘Mario Tennis Aces’

Recensie: ‘Mario Tennis Aces’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het lijkt wel tennisgames te regenen tegenwoordig. Eerder kregen we ‘Tennis World Tour’ voorgeschoteld, nu komt Nintendo op de proppen met een eigen interpretatie: ‘Mario Tennis Aces’. Uiteraard een stukje gekker dan een doorsnee tennisspelletje én met alle bekende figuren uit het Mario arsenaal in glansrollen.

Tennisfans beleven leuke tijden want hun idolen genieten wereldwijd meer en meer aandacht. Dat de sport in de lift zit, is ook game ontwikkelaars niet ontgaan. Breakpoint kwam eerder al met ‘Tennis World Tour’ opzetten voor o.a. PS4, nu is er ook Nintendo dat zijn mascotte Mario in een tennisoutfit duwt.

‘Mario Tennis Aces’ is een game waar zowel Mario- als tennisfans van zullen smullen. Alleen al omdat je kan spelen met zowat elk figuurtje dat ooit de revue passeerde in een Mario-spel: Mario zelf uiteraard, maar ook Luigi, Donkey Kong, Bowser, Yoshi, Toad, Prinses en noem maar op.

'Mario Tennis Aces' - © Nintendo
‘Mario Tennis Aces’ – © Nintendo

Ook als tennisliefhebber kan je je hartje ophalen. In 2015 verscheen ‘Mario Tennis: Ultra Smash’ voor de Wii U, een game die niet geweldig onthaald werd. ‘Mario Tennis Aces’ zet meer dan enkele grote stappen voorwaarts. Net als in real life kan je in het spel topspins, slices, vlakke slagen, lobs en dropshots lanceren. Daarnaast zou Nintendo Nintendo niet zijn als ze wat speciallekes zouden voorzien. Zo kan je, aan de hand van een energiemeter, speciale shots creëren als bijvoorbeeld een focusslag.

Single, multi, toernooi én avontuur

Het leukste aan ‘Mario Tennis Aces’? Je kan niet alleen toernooien of tegen je vrienden spelen, maar er valt ook een heus avontuur met levels te doorlopen mét Super Mario World-achtige wereldkaart. Deze minigames zijn een leuke extra voor de die hard gaming fan.

Ook leuk om weten, is dat Nintendo niemand minder dan Rafael Nadal wist te strikken voor een promocampagne en dat leverde erg leuke beelden op.

https://www.youtube.com/watch?v=oKaUchyvPk8

Wat ons betreft heeft ‘Mario Tennis Aces’ alles in huis om een absolute topper te worden. Word je wild bij Mario en/of tennis? Dan kan je niet anders dan deze game aanschaffen: plezier verzekerd!

[alert type=”info” title=”Win 1 Nintendo tennis pakket”]Tennisplaza geeft een heus Nintendo tennis pakket weg. Wil je kans maken op een Nintendo Switch + ‘Mario Tennis Aces’ + tennisgadgets? Klik hier en neem deel aan onze wedstrijd![/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS