Home » Geen categorie » Reekshoofden laten geen steken vallen op BNP Paribas Open

Reekshoofden laten geen steken vallen op BNP Paribas Open

Op de BNP Paribas Open (Verenigde Staten, $ 8 909 960) zijn de vierde rondes afgewerkt. Hierin werden de ranglijsten gerespecteerd. In de kwartfinale krijgen we een heruitgave van de halve finale op de Australian Open.

Het topreekshoofd en titelverdediger Roger Federer (ATP-1) gaat door naar de kwartfinale. Hij scoorde een degelijke overwinning tegen de Fransman Jeremy Chardy (ATP-100). De Zwitser moest geen enkel breakpunt toestaan. Het werd 7-5 en 6-4 na 1 uur en 22 minuten.

In de kwartfinale wacht hem een ontmoeting met de Zuid-Koreaan Hyeon Chung (ATP-26) die met 6-1 en 6-3 won van Pablo Cuevas (ATP-34). Chung speelde een nagenoeg perfecte eerste manche, maar liet daarna het niveau wat zakken. Hij klaarde de klus echter zonder al te veel problemen na 1 uur en 18 minuten.

De kwartfinale tussen Federer en Chung is een heruitgave van de halve finale op de Australian Open enkele maanden geleden. Die wedstrijd eindigde op een anticlimax door de opgave van de Zuid-Koreaan.

Juan Martin del Potro (ATP-8) moest knokken in zijn wedstrijd tegen zijn landgenoot Leonardo Mayer (ATP-47). Het zag er even penibel uit voor del Potro nadat hij op een set én een break achterstand in de tweede set kwam. Hij bracht de partij echter weer in evenwicht en was de beste in de tiebreak. Del Potro haalde de zege binnen na een strijd van net geen tweeënhalf uur. Hij won met 3-6, 7-6 (2) en 6-3.

In de kwartfinale ontmoet hij Philipp Kohlschreiber (ATP-37) die met 6-4 en 7-6 (1) een zuinige overwinning behaalde tegen Pierre-Hugues Herbert (ATP-93). Het is de tiende keer dat Kohlschreiber het zal opnemen tegen del Potro. De Argentijn leidt met 6-3 in de onderlinge ontmoetingen.

Een andere spannende wedstrijd in de vierde ronde was er tussen Kevin Anderson (ATP-9) en Pablo Carreño Busta (ATP-14). De Zuid-Afrikaan maakte een set achterstand goed en won in een nipte tiebreak van de Spanjaard. Na 2 uur en 18 minuten stonden de 4-6, 6-3, 7-6 (6) setstanden op het scorebord.

Anderson neemt het nu op tegen Borna Coric (ATP-49) in de kwartfinale. De Kroaat haalde het van de Amerikaan Taylor Fritz (ATP-74) na opnieuw een driesetter. Coric had een wedstrijdpunt in de tweede set, maar Taylor sleepte ternauwernood een derde manche uit de brand. Daarin haalde Coric het uiteindelijk met 6-2, 6-7 (6) en 6-4.

Sam Querrey (ATP-21) houdt de hoop van de Amerikaanse tennisfans hoog. Hij is de enige Amerikaan die kan doorstoten naar de kwartfinale. Querrey won met 6-3 en 6-4 van de Spanjaard Feliciano Lopez (ATP-32) en liet enkel in de openingsset een break vallen. Hij neemt het in de kwartfinale op tegen Milos Raonic (ATP-38) die profiteerde van de opgave van Marcos Baghdatis (ATP-102). De Cyprioot kwam niet in actie wegens maagklachten.