Home » Optima Open » Regen gooit programma eerste dag Optima Open overhoop

Regen gooit programma eerste dag Optima Open overhoop

Regen gooit programma eerste dag Optima Open overhoop

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vrijdag ging in Knokke-Heist de zesde editie van Optima Open van start. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op fun à volonté, maar daarnaast vooral op veel nattigheid.

Op het programma van deze exhibitiedag: twee enkelwedstrijden (Xavier Malisse vs. Thomas Enqvist en Henri Leconte vs. Thomas Muster) en een dubbelpartij tussen Yannick Noah/Sabine Appelmans en Mansour Bahrami/Dominique Monami.

Het publiek zakte op deze weekdag nog niet massaal af naar de Royal Zoute Tennis Club, maar wie wel een ticket had bemachtigd, zag meteen dat Malisse klaar is om zijn titel te verlengen. De Zweed Enqvist bewees op zijn beurt dat hij op zijn 41e nog steeds aardig tegen een bal kan slaan (vooral bij het opslaan), maar Malisse trok de partij in één uur en zeven minuten relatief vlot naar zich toe: 6-4 en 7-6 (5).

“Ik heb goed gespeeld al ben ik wel opnieuw wat bijgekomen”, zei Malisse na afloop met een knipoog. “Ik blijf van het tennis genieten en heb onlangs nog een aan een Rising Stars Tennis Tour-toernooi (een Futures, in het dubbelspel, nvdr.) deelgenomen, maar dat was slechts eenmalig.”

Weinig gedol, veel geregen

Dollen deden Malisse en Enqvist amper met elkaar. Toen Malisse zijn racket aan een ballenmeisje uitleende, kon het aanwezige publiek wel even lachen. Ook toen wat later de Franse grappenmaker Henri Leconte (eveneens deelnemer aan de exhibitiedubbels op Optima Open) in de tribunes plaatsnam en vreemde geluiden begon te maken, reageerde het publiek geamuseerd.

Helaas waren de weergoden minder uit op een funny namiddag. Vlak nadat de eerste wedstrijd was afgelopen, begon het erg hard te regenen. De organisatie werd genoodzaakt de geplande dubbelpartij uit te stellen en pas na een onderbreking van meer dan twee uur en een half kon er opnieuw worden getennist. De dubbel tussen Yannick Noah/Sabine Appelmans en Mansour Bahrami/Dominique Monami zorgde alvast voor het nodige entertainment. Zowat alle tennisfans tekenden opnieuw present in de tribunes en zagen hoe Bahrami en Monami het ‘special mixed dubbelspel’ wonnen in een long set: 7-4.

Omdat de duisternis stilaan haar intrede maakte, werd het daaropvolgende enkelspel tussen publiekslieveling Lecone en Optima Open-nieuweling Thomas Muster ingekort naar één winnende set. Die laatste trok aan het langste eind: 6-4.
 
[alert type=”info” title=”Fotospecial Optima Open – dag 1″]Bekijk hier onze fotospecial van de eerste dag van Optima Open.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws