Home » Grand Slam » US Open » Regen gooit roet in het eten op US Open

Regen gooit roet in het eten op US Open

Regen gooit roet in het eten op US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gisteren stonden de twee halve finales van het enkelspel bij de dames op het programma. Verder kwamen de heren in actie in het dubbelspel en trad ook rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF-3) aan.

In het Arthur Ashe-stadion werd gisterenavond beslecht welke dames het tegen elkaar zouden opnemen in de grote finale en dus konden strijden om de eindzege. Titelverdedigster Serena Williams (WTA-1) mocht als eerste het terrein op tegen de Italiaanse Roberta Vinci (WTA-43). Later zou Flavia Pennetta (WTA-26) de degens kruisen met Simona Halep (WTA-2).

Het Amerikaanse weer dacht er echter anders over.  Volgens de voorspellingen zou het de hele avond gaan regenen, de toernooidirecteur besloot dus de halve finales bij de dames te verplaatsen naar vrijdag. Halep en Pennetta bijten de spits af, gevolgd door Williams en Vinci. De halve finales bij de heren worden eveneens verlaat, naar de avondsessie.

In het dubbelspel werden bij de heren de halve finales wel afgewerkt. Het Franse duo Pierre-Hugues Herbert (ATP-92) / Nicolas Mahut (ATP-64) namen het op tegen de Brits-Zweedse tandem Dominic Inglot (NR) / Robert Lindstedt (NR). Herbet en Mahut trokken met 7-5 en 6-2 aan het langste eind. In de finale krijgen ze wederom een Brit voorgeschoteld. Jamie Murray (NR) en John Peers (NR) wonnen hun halve finale van Steve Johnson (ATP-47) en Sam Querrey (ATP-38) in drie sets: 6-4, 6-7(2) en 7-6(7).

Ook de laatste Belg in het toernooi kon zijn wedstrijd uitspelen. Rolstoeltennisser Joachim Gérard vocht met Maikel Scheffers (ITF-7) voor een plaats in de halve finale. Gérard ondervond niet veel tegenstand van zijn Nederlandse opponent. Met tweemaal 6-0 kon hij na amper 45 minuten spelen en een ticket voor de halve finale op zak het terrein goedgemutst verlaten.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws