Home » Geen categorie » Reuter in drie sets naar tweede ronde Cortina

Reuter in drie sets naar tweede ronde Cortina

Reuter in drie sets naar tweede ronde Cortina

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannik Reuter (ATP-343) heeft zich in Italië geplaatst voor de tweede ronde van de Challenger van Cortina (€ 42 500 +H). In de eerste ronde versloeg hij verrassend Toni Androic (ATP-222).

Reuter kon door talrijke terugtrekkingen de kwalificaties net ontwijken en belandde zo direct op de hoofdtabel. Daarop werd hij uitgeloot tegen de Kroaat Toni Androic. De 23-jarige Reuter en 22-jarige Androic hadden nooit eerder tegen elkaar gespeeld, maar op basis van de ranking was Androic de grote favoriet.

Toch liet Yannik Reuter zich niet zomaar doen in de eerste set. Hij was minstens de evenknie van de Kroaat maar omdat hij geen enkele van zijn zes breakpunten kon benutten, kwam er geen afscheiding. Een tiebreak moest dan ook beslissen over de eerste set. Daarin wist Androic – tegen het spelverloop in – toch net wat meer te doen dan Reuter: 2-7.

Wie dacht dat Reuter na dit verlies te neergeslagen zou zijn om nog iets terug te doen, kwam bedrogen uit. Reuter schakelde een tandje hoger en begon nu wel breakpunten te winnen. Uiteindelijk kon hij zo twee breaks forceren. Daarvan wist hij er ook een te behouden: 6-3.

De derde set werd nog slechts een formaliteit. Reuter kreeg vleugels en keek niet meer om. Met een zware 6-0 pakte hij de overwinning en het daarbij horende plaatsje in de tweede ronde. Daar zal de Belg het moeten opnemen tegen het vijfde reekshoofd, de Italiaan Filippo Volandri (ATP-136). Het wordt hun eerste ontmoeting.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws