Home » Geen categorie » Reuter in kwartfinale in Futures van Breda

Reuter in kwartfinale in Futures van Breda

Reuter in kwartfinale in Futures van Breda

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannik Reuter (ATP-395) heeft zich op het Futurestoernooi van Breda ($ 15 000) geplaatst voor de kwartfinale, waarin hij het opneemt tegen de Rus Alexey Vatutin (ATP-725).

Naast de Futurestoernooien van de Risings Stars Tennis Tour in eigen land zijn er in deze periode ook een aantal Futurestoernooien in Nederland. Deze week is het de beurt aan Breda, net over de grens, om een Futurestoernooi te organiseren, met zowel een mannen- als een vrouwentoernooi en ook enkele Belgische spelers op de tabellen.

In het mannentoernooi is onze 24-jarige landgenoot Yannik Reuter actief. Na een overwinning in 3 sets in de eerste ronde tegen de Nederlandse kwalificatiespeler Botic Van de Zandschulp (ATP-1633) nam Reuter het gisteren in ronde 2 opnieuw op tegen een Nederlander, Niels Lootsma (ATP-628). In de eerste set brak Reuter meteen in het eerste servicegame van Lootsma en wist hij de break te consolideren en om te zetten in 6-4 setwinst. Set 2 startte met 3 breaks, waarna de veer brak bij Lootsma en onze landgenoot kon uitlopen tot 6-1 winst. Vandaag speelt Reuter in kwartfinale tegen de Rus Vatutin (ATP-725), die zijn tweede ronde won na een nipte driesetter tegen de Zwitser Yann Marti (ATP-294).

In het hoofdtoernooi bij de dames waren er 2 Belgische speelsters aan de slag die beiden uit de kwalificaties kwamen: Steffi Distelmans (WTA-692) en Sofie Oyen (WTA-522). Distelmans sneuvelde in de openingsronde tegen de Spaanse Olga Saez Larra (WTA-342), maar speelt vanavond samen met de Nederlandse Nikki Luttikhuis (WTA-1211) nog de kwartfinale in het dubbelspel. Oyen behaalde na 2 makkelijke overwinningen in de kwalificaties ook in het hoofdtoernooi in de eerste ronde een knappe overwinning tegen de Chileense Andrea Koch-Benvenuto (WTA-379). In de tweede ronde moest zij echter in 3 sets de duimen leggen de Zwitserse Conny Perrin (WTA-307).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws