Home » Geen categorie » Reuter naar halve finale in Scheveningen

Reuter naar halve finale in Scheveningen

Reuter naar halve finale in Scheveningen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannik Reuter (ATP-248) heeft zich naar de halve finale geknokt op het challengertoernooi van Scheveningen in Nederland (€ 42 500, Gravel). Hij ging in drie sets voorbij de Portugees Pedro Sousa (ATP-233).

Reuter stuntte in de tweede ronde in Scheveningen tegen tweede reekshoofd Inigo Cervantes (ATP-81) en trof in de kwartfinale de Portugees Sousa. Ze speelden voor de eerste keer tegen elkaar.

Sousa begon het sterkste aan de partij en greep de eerste set met 6-2. In de tweede set kwam Reuter langszij met 6-4. Onze landgenoot ging in de beslissende derde set verder op zijn elan en maakte de partij met 6-4 af na een strijd van bijna twee uur. In de halve finale moet Reuter aan de bak tegen zevende reekshoofd Adam Pavlasek (ATP-113) die de Nederlandse verrassing Tallon Griekspoor (ATP-482) versloeg.

Reuter wordt sowieso al beloond met zijn hoogste ranking ooit. Hij klimt op dit moment 21 plekjes naar nummer 227, springt over Joris De Loore (ATP-230) en wordt zo de zesde Belg op de ATP-ranking.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws