Home » Geen categorie » Reuter raast door naar kwartfinale in Meknes

Reuter raast door naar kwartfinale in Meknes

Reuter raast door naar kwartfinale in Meknes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Onder een stralende Marokkaanse zon heeft Yannik Reuter (ATP-408) zich weten plaatsen voor de kwartfinale van het Challengertoernooi van Meknes (€ 42 500). Hij kende weinig moeilijkheden met Nikola Milojevic (ATP-352).

Yannik Reuter is goed op weg zijn record van 2013 te herhalen. Op het gravel van Meknes moest hij toen pas in de finale de duimen leggen voor de Duitse Cedrik-Marcel Stebe (ATP-1325). Dit jaar werkt hij zich op uit de kwalificaties en spreidde intussen al mooi tennis ten toon.

Na een eenvoudige overwinning tegen thuisspeler Khalid Allouch (ATP-1451), nam Reuter het in de tweede ronde op tegen de Servische Nikola Milojevic. De twee ontmoetten elkaar nooit eerder on court en lijken klassementsgewijs aan elkaar gewaagd.

Milojevic begint met serveren, al blijkt dit niet zijn sterkste punt. Doorheen de match stijgt zijn eerste opslag-percentage niet boven de 57%, terwijl Reuter aan een mooie 70% zit. Bovendien wint de Serviër niet eens de helft van de punten op zijn eerste service. Onze landgenoot daarentegen schrijft 89% van deze punten op zijn naam.

Verder gaat het gelijk op in de eerste set. Uiteindelijk is het Reuter die deze manche met 6-4 op zijn naam schrijft. In de tweede set maakt de ervaring van Reuter het verschil. Hij walst over Milojevic en sluit de wedstrijd met een overtuigende 6-1 af. In de kwartfinale wacht Reuter, met het Spaanse eerste reekshoofd Daniel Munoz-De La Nava (ATP-89) een grotere uitdaging.

Ook in het dubbelspel stoot Reuter verder. Aan de zijde van de Franse Stephane Robert (ATP-338) kon hij een plaats in de halve finale bemachtigen. Met 7-6(3) en 6-3 maakten ze een einde aan het toernooi van James Cerretani (NR) en Nikola Mektic (ATP-329).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws