Home » Geen categorie » Reuter speelt de finale in Breda

Reuter speelt de finale in Breda

Reuter speelt de finale in Breda

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Futurestoernooi van Breda ($ 15 000) heeft Yannik Reuter (ATP-395) de finale bereikt na een vlotte zege tegen het eerste reekshoofd. Zijn tegenstander in de finale is een thuisspeler, de Nederlander Scott Griekspoor (ATP-516).

Yannik Reuter kreeg in de halve finale in Breda de Oostenrijker Dennis Novak (ATP-255) tegenover zich. Op papier een zware klus, maar onze landgenoot bleek duidelijk sterker dan Novak en versloeg hem in twee korte sets met 6-1 en 6-4.

Reuter plaatst zich zo voor zijn tweede finale van een Futurestoernooi in 2015. In februari haalde hij de finale in El Kantaoui, maar daarin moest hij in drie sets het onderspit delven. Onze landgenoot won de voorbije jaren al zesmaal een ITF-Futurestoernooi. Hij speelde nog niet eerder tegen Scott Griekspoor.

In het damesdubbel wist Steffi Distelmans (WTA D-635) zich niet te plaatsen voor de finale. Samen met haar partner Nikki Luttikhuis (WTA D-738) ging zij zaterdag in de halve finale ten onder tegen het als tweede geplaatste duo Sviatlana Pirazhenka (WTA D-307) – Alyona Sotnikova (WTA D-397) met 7-5 en 6-4.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws