Home » Geen categorie » Reuter stunt in Scheveningen tegen nummer 81

Reuter stunt in Scheveningen tegen nummer 81

Reuter stunt in Scheveningen tegen nummer 81

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannik Reuter (ATP-248) heeft een knappe stunt neergezet op het challengertoernooi van Scheveningen in Nederland (€ 42 500, Gravel). Hij klopte de Spanjaard Inigo Cervantes, het tweede reekshoofd en nummer 81 van de wereld en plaatste zich zo voor de kwartfinale.

Reuter knokte zich in zijn openingsmatch naar de tweede ronde in Scheveningen. In de tweede ronde had de Belg echter een veel moeilijkere opdracht tegen de 26-jarige Spanjaard Cervantes, het tweede reekshoofd en nummer 81 van de wereld. Het was hun eerste onderlinge duel.

De twee spelers vochten een spannende strijd uit. In de eerste set verzilverden ze allebei een breakpunt en bracht een tiebreak de beslissing. Daarin haalde Reuter het nipt met 7-4. In de tweede set was er exact hetzelfde scenario en triomfeerde Reuter alweer met 7-4. Een knappe zege van de 25-jarige Belg na een strijd van exact twee uur.

In de kwartfinale ontmoet Reuter de Portugees Pedro Sousa (ATP-233) die vijftien plaatsen hoger op de ranking staat. Na zijn stunt van vandaag zeker geen onmogelijke opgave voor onze landgenoot! Reuter wordt sowieso al beloond met zijn hoogste ranking ooit. Hij klimt op dit moment tien plekjes naar nummer 238.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws