Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG16 preview dag 1: De terugkeer van Tipsarevic en Dimitrov de uitdager

#RG16 preview dag 1: De terugkeer van Tipsarevic en Dimitrov de uitdager

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In Parijs staat alles klaar om de tweede Grand Slam van het jaar – Roland Garros – officieel af te trappen. Twee weken van toptennis staan ons te wachten, en de eerste 32 matchen die op zondag gepland staan, laten ons alvast watertanden voor wat er ons nog te wachten staat. Een overzicht van wat we niet mogen missen op deze eerste dag.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgen

De loting was zowel onze Belgische mannen als vrouwen relatief goed gezind waarbij zowel David Goffin (ATP-13), Steve Darcis (ATP-162), Yanina Wickmayer (WTA-52) en Kirsten Flipkens (WTA-58) een grote klepper in de eerste ronde konden ontlopen. Ze krijgen van de organisatie ook nog een extra trainingsdag en komen zo niet voor maandag in actie.

Matches of the Day

Geen Belgen betekent alles behalve dat er niets te zien gaat zijn op de eerste dag van Roland Garros 2016. Dag 1 ziet namelijk kleppers als Petra Kvitova (WTA-12), Kei Nishikori (ATP-6), Gabriñe Muguruza (WTA-4), Simona Halep (WTA-6) en Nick Kyrgios (ATP-19) op de baan komen. Een eerste ronde is altijd meteen een interessante barometer voor het speelniveau van deze toppers. Daarnaast staan er ook nog twee interessante affiches op het programma waarbij oude bekenden huidige toppers uitdagen.

Ten eerste is Roland Garros 2016 de grote terugkeer van Janko Tipsarevic (ATP-686). Nadat de Serviër – en ex-nummer 8 van de wereld – voor bijna 2,5 jaar grotendeels out was met een voetblessure, lijkt hij nu helemaal klaar voor een echte comeback. Ter voorbereiding speelde hij, zonder veel succes, al twee Challengers, maar zondag markeert zijn terugkeer op het hoogste niveau. Met achtste reekshoofd Milos Raonic (ATP-9) krijgt hij meteen een van de potentiële namen die ver kunnen geraken voor de voeten gegooid. Uiteindelijk zal Raonic waarschijnlijk te consistent en te sterk blijken, maar met Tipsarevic weet je nooit. Hij is namelijk geboren om op grote momenten te schitteren. Place to be: Court Suzanne-Lenglen, derde match na 11 uur.

Grigor Dimitrov - © Marianne Bevis (flickr)
Grigor Dimitrov – © Marianne Bevis (flickr)

Op de tweede affiche kijkt ook Grigor Dimitrov (ATP-36) uit om terug naar de top te stijgen. Teruggezakt naar net buiten de top 35 werd hij niet aangeduid als reekshoofd, waardoor de loting ook geen genaden met hem had. In zijn eerste ronde kijkt hij in de ogen van 22ste reekshoofd Viktor Troicki (ATP-24). Zowel Dimitrov en Troicki hebben geen ideale voorbereiding op gravel achter de rug met snelle uitschakelingen in hun laatste twee toernooien, en dus kan je je aan een interessante match-up verwachten. Ze vechten tijdens de laatste match van de dag op court 2 onderling uit wie naar de tweede ronde mag.

[alert type=”info” title=”Programma dag 1″]

Matches of the day

R1: [8] Milos Raonic (CAN) vs. Janko Tipsarevic (SRB)
Court Suzanne-Lenglen, derde partij (na een mannen- en vrouwenmatch) na 11.00 uur

R1: Grigor Dimitrov (BUL) vs. [22] Viktor Troicki (SRB)
Court 2, vierde partij (na twee vrouwen- en een mannenmatch) na 11.00 uur

[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS