Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG16 Preview dag 10: Hopen op geen regen en veel toptennis

#RG16 Preview dag 10: Hopen op geen regen en veel toptennis

#RG16 Preview dag 10: Hopen op geen regen en veel toptennis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nadat de negende dag op Roland Garros volledig in het water verzoop, staat de tiende dag volgeboekt met een uitgebreid programma. De Belgische hoop David Goffin (ATP-13) strijdt tegen Ernests Gulbis (ATP-80) voor zijn eerste kwartfinale op een grandslam. Ook negen andere achtste finales en twee kwartfinales moeten nog gespeeld worden.

De Belgen

Maandag stond Goffin al klaar om zijn achtste finale te spelen maar de regen gooide roet in het eten. De Belgische nummer één moet aan de bak tegen de Let Gulbis die profiteerde van de opgave van Jo-Wilfried Tsonga (ATP-7). De hoger gerangschikte Goffin start als favoriet maar kan best Gulbis niet onderschatten. De 27-jarige Gulbis bereikte eerder al de halve finale en de kwartfinale op Roland Garros. In onderlinge duels staat het 1-1.

Als de regen thuisblijft, speelt Goffin de tweede match op Court 1, nadat Simona Halep (WTA-6) en Samantha Stosur (WTA-24) vanaf elf uur ‘s ochtends hun partij afwerken. Halep leidde zondagavond met 5-3 in de eerste set, toen een nieuwe regenbui de dag afsloot.

Matches of the day

Doordat op maandag geen enkele partij gespeeld werd, kampt Roland Garros met een grote achterstand in het speelschema. Daarom beginnen de matchen al om elf uur ‘s ochtends, één uurtje vroeger dan gepland. Behalve Goffin-Gulbis, moeten er op dinsdag nog tien achtste finales afgewerkt worden. Er staan enkele interessante affiches op het programma, zoals de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-58) tegen Madison Keys (WTA-17), Elina Svitolina (WTA-20) tegen Serena Williams (WTA-1) en David Ferrer (ATP-11) tegen Tomas Berdych (ATP-8). Van deze achtste finales las u gisteren al een preview.

Wij kijken nu al één ronde verder naar de eerste twee kwartfinales. Daar kan nummer twee van de wereld Andy Murray het Franse feestje van Richard Gasquet (ATP-12) verknallen. De Fransman speelt een schitterend toernooi en staat in zijn dertiende deelname aan Roland Garros voor het eerst in de kwartfinale. Kan hij met de steun van het Franse publiek stuntten tegen favoriet Murray? In de onderlinge duels staat het wel 7-3 voor de Brit. De Frans-Britse confrontatie staat als derde partij gepland op Court Philippe-Chatrier.

Verder kijkt titelverdediger Stan Wawrinka (ATP-4) in zijn kwartfinale in de ogen van de Spaanse toernooisensatie Albert Ramos-Vinolas (ATP-55). Na zijn moeilijke vijfsetter in de eerste ronde, liet Wawrinka nog weinig steken vallen en hij gaat nu voluit voor de halve finale. Ramos-Vinolas klopte achtereenvolgens 23e reekshoofd Jack Sock (ATP-25) en achtste reekshoofd Milos Raonic (ATP-9) en hoopt zijn sprookje verder te zetten. Wawrinka en Ramos-Vinolas mogen als vierde duel aantreden op Court Suzanne Lenglen.

[alert type=”info” title=”Programma dag 10″]

Matches of the Day

R4: [12] David Goffin vs. Ernests Gulbis (LAT)
Court 1, tweede partij vanaf 11.00 uur. (na vrouwenmatch die afgewerkt moet worden)

QF:[2] Andy Murray (GBR) vs. [9] Richard Gasquet (FRA)
Court Philippe-Chatrier, derde partij vanaf 11.00 uur

QF:[3] Stan Wawrinka (SUI) vs. Albert Ramos-Vinolas (SPA)
Court Suzanne Lenglen, vierde partij vanaf 11.00 uur.

R4: [1] Novak Djokovic (SRB) vs. [14] Roberto Bautista Agut (ESP)
Court Philippe-Chatrier, eerste partij vanaf 11.00 uur.

R4: [1] Serena Williams (USA) vs. [18] Elina Svitolina (UKR)
Court Philippe-Chatrier, tweede partij vanaf 11.00 uur.

R4: [9] Venus Williams (USA) vs. [8] Timea Bacsinszky (SUI)
Court Suzanne Lenglen, derde partij vanaf 11.00 uur.

R4: Marcel Granollers (ESP) vs. Dominic Thiem (AUT) [13]
Court 2, eerste partij om 11.00 uur.

R4: David Ferrer (ESP) [11] vs. Tomas Berdych (CZE) [7]
Court Suzanne Lenglen, tweede partij vanaf 11.00 uur.

R4: Kiki Bertens (NED) vs. Madison Keys (USA) [15]
Court 1, derde partij vanaf 11.00 uur.

Het volledige programma van dag 10 vind je hier.
[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws