Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG16 preview dag 2: Flipkens op center court, Wickmayer ook in actie

#RG16 preview dag 2: Flipkens op center court, Wickmayer ook in actie

#RG16 preview dag 2: Flipkens op center court, Wickmayer ook in actie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag 1 van Roland Garros 2016 viel grotendeels in het water, en dus staat er een extra drukke tweede dag op het programma met op veel velden vijf wedstrijden die afgewerkt dienen te worden. Tussen al de tennissers die op maandag in actie komen, staan ook twee Belgen.

De Belgen

Stan Wawrinka (ATP-4), de winnaar van vorig jaar, heeft de eer om Roland Garros op maandag te openen. Als gevolg daarvan komt zijn tabelhelft als eerste in actie en moet de tabelhelft van Serena Williams (WTA-1), de winnares van vorig jaar, wachten tot morgen. Onze Belgen werden niet ingedeeld in de tabelhelften van de titelverdedigers, en dus zijn het de twee Belgische vrouwen die in maandag in actie komen.

Yanina Wickmayer (WTA-54) krijgt de eer om het toernooi voor de Belgen te openen. Op Court 17 zal ze waarschijnlijk rond de klok van 14 uur uit de startblokken schieten tegen de Roemeense Alexandra Dulgheru (WTA-127). Beide dames hebben een slechte voorbereiding op gravel achter de rug, maar gezien hun ranking is het Wicky die als favoriete start.

Yanina Wickmayer - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Yanina Wickmayer – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Ook Kirsten Flipkens (WTA-61) komt op maandag in actie. Tegen Française Alizé Cornet (WTA-50) mag ze aantreden als afsluitende partij op het center court: Court Philippe-Chatrier. Ook zowel Flipkens als Cornet hadden niet de voorbereiding waar ze op gehoopt hadden, en dus is het koffiedik kijken wie het best uit de voeten kan op de gemalen baksteen. Hoewel er altijd veel Belgen aanwezig zijn in Parijs, zal het publiek in het Philippe-Chartrier Stadion toch vooral de kant kiezen van thuisspeelster Cornet, en dat kan precies dat tikkeltje extra zijn wat die nodig heeft om de partij haar kant uit te trekken.

Matches of the Day

Hoewel op zondag de eerste toppers al in actie kwamen, is het pas op maandag dat de echte kleppers uit de kleedkamer komen. Titelverdediger Wawrinka, schaduwfavoriet Andy Murray (ATP-2), en de nummers twee en vier bij de vrouwen Agnieszka Radwanska (WTA-2) en Gabriñe Muguruza (WTA-4) zorgen voor het vuurwerk.

Daarnaast staan er ook nog een hoop andere interessante matchen gepland. Zo zijn er nog de partijen om naar uit te kijken van zondag, maar ook bijvoorbeeld de wedstrijd tussen Richard Gasquet (ATP-12) en Thomaz Bellucci (ATP-57). Die laatste voelt zich wel thuis op gravel en heeft de reputatie het de toppers altijd wel moeilijk te kunnen maken. Gasquet heeft dan weer het thuispubliek achter zich, maar kan als tweede beste Fransman op de tabellen ook wel wat extra druk voelen. Benieuwd hoe dat gaat uitpakken? Afspraak op court Suzanne-Lenglen na een vrouwen- en een mannenmatch.

Elina Svitolina - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Elina Svitolina – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Ook de laatste partij op Court 1 lijkt een interessante affiche te gaan worden. Justin Henin-pupil Elina Svitolina (WTA-20) heeft een eerder belabberde voorbereiding achter de rug met slechts één overwinning op gravel (uitgerekend tegen Wickmayer), maar toch wordt er redelijk wat van haar verwacht in Parijs. Voor haar tegenstandster, de Roemeense Sorona Cirstea (WTA-97), geldt dan weer een heel ander verhaal. Zij verraste vriend en vijand met goed graveltennis en haalde zo onlangs zelfs nog de kwartfinales op het toernooi van Madrid. Voor Svitolina is het dus te hopen dat Henin nog wat last minute-tips over haar geliefde Parijs heeft kunnen delen.

[alert type=”info” title=”Programma dag 2″]

De Belgen

R1: Yanina Wickmayer vs. Alexandra Dulgheru (ROU)
Court 17, 3de partij vanaf 11.00 uur, na een vrouwenmatch en het afwerken van een vrouwenmatch van zondag.

R1: Kirsten Flipkens vs. Alizé Cornet (FRA)
Court Philippe-Chatrier, 5de partij vanaf 11.00 uur, na een vrouwen- en twee mannenmatchen en het afwerken van een vrouwenmatch van zondag.

Matches of the Day

R1: [12] Richard Gasquet (FRA) vs. Thomaz Bellucci (BRA)
Court Suzanne-Lenglen, 3de partij vanaf 11.00 uur, na een vrouwen- en een mannenmatch.

R1: Sorona Cirstea (ROU) vs. [18] Elina Svitolina (UKR)
Court 1, 5de partij vanaf 11.00 uur, na een vrouwen- en twee mannenmatchen en het afwerken van een mannenmatch van zondag.

[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws