Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG16 round-up dag 1: Veel regen en nieuw incident met Kyrgios

#RG16 round-up dag 1: Veel regen en nieuw incident met Kyrgios

#RG16 round-up dag 1: Veel regen en nieuw incident met Kyrgios

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De openingsdag van Roland Garros viel grotendeels in het water. In de tien afgewerkte partijen waren er geen verrassingen. Extra-sportief beheerste Nick Kyrgios (ATP-19) opnieuw het nieuws door een incident met een ballenjongen.

De Belgen

Er kwamen vandaag geen Belgen in actie. Steve Darcis (ATP-162) die succesvol de kwalificaties overleefde, blikte bij Sporza wel vooruit op zijn eerste ronde. “Als ik in de eerste ronde verlies, zal ik toch wel ontgoocheld zijn”, zei Darcis. “Ik zal me volledig geven. Ik heb het op Roland Garros naar mijn zin en wil hier zo lang mogelijk blijven.”

Matches of the day

De regen stuurde het programma van dag 1 volledig in de war. Eerst was er een lange regenpauze in de namiddag, waarna terug gespeeld werd. Na een tweede regenpauze besliste de organisatie om het resterende programma te annuleren. Er werden amper tien partijen afgewerkt.

Bij de vrouwen haalde Petra Kvitova (WTA-12) het in een spannende driesetter en won Roland Garros-finaliste van vorig jaar Lucie Safarova (WTA-13) vlot haar partij. Bij de mannen had Benoit Paire (ATP-21) verrassend genoeg vijf sets nodig tegen de Moldavische kwalificatiespeler Radu Albot (ATP-137). Jong talent Nick Kyrgios (ATP-19) won vlot zijn wedstrijd en amuseerde het publiek met een tweener. Hij kwam wel in het nieuws met een nieuw incident (zie hieronder).

 

Zes andere matchen moeten op dag 2 verder gespeeld worden. De Nederlander Robin Haase (ATP-86) maakte het 23e reekshoofd Jack Sock (ATP-25) heel lastig. Haase kwam op twee sets achterstand maar keerde knap terug tot 2-2 in sets. De vijfde set staat maandag op het programma.

 

Momenten van de dag

Extra-sportief was er op de openingsdag misschien wel meer te beleven. Nick Kyrgios geraakte opnieuw in een incident verwikkeld. Toen Kyrgios towel (handdoek) riep naar een ballenjongen, vond scheidsrechter Carlos Ramos zijn toon te agressief en gaf hij hem een waarschuwing. Hierop begon de Australiër een lange hevige discussie met de scheidsrechter. Kyrgios zei onder andere dat Ramos bevooroordeeld was. Achteraf moest hij zich voor het incident verantwoorden bij de pers: “Ik vond niet dat ik boos riep. Ik riep gewoon een beetje luid.”, benadrukte hij.

De tennissers moesten veel geduld uitoefenen bij het wachten op het einde van de regenpauze. Sommige spelers zochten alternatieve activiteiten. De Amerikaanse Madison Keys waagde zich aan panoramische regenfoto’s van Parijs. De Spanjaard Feliciano López had een vrije dag en liet zijn haar knippen.

 

 

 


Nummer één Novak Djokovic werd vandaag 29 jaar en kreeg een speciaal pianoliedje van een grote “kleine” fan. Micaela Bryan (of haar ouders?) stuurde haar liedje op Twitter de wereld in en de schattige video ging -uiteraard- meteen viraal.

 

 

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws