Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG16 Round-up dag 11: Primeur voor Goffin, Bertens verrast, favorieten naar halve finales

#RG16 Round-up dag 11: Primeur voor Goffin, Bertens verrast, favorieten naar halve finales

#RG16 Round-up dag 11: Primeur voor Goffin, Bertens verrast, favorieten naar halve finales

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-13) mag zich na dag elf van Roland Garros voor het eerst kwartfinalist noemen op een Grand Slam. Kiki Bertens (WTA-58) zorgde ervoor dat ook Nederland zich mag opmaken voor een kwartfinale, terwijl in de eerste kwartfinales telkens de favorieten zegevierden.

De Belgen

Na een korte intro van amper drie games op dinsdag kon David Goffin (ATP-13) vandaag wel zijn partij uit de vierde ronde afwerken tegen de Let Ernests Gulbis (ATP-80). Na een weifelende eerste set was een oerdegelijke Goffin duidelijk een maatje te groot voor Gulbis in de volgende drie sets: 4-6, 6-2, 6-2 en 6-3. Onze landgenoot kwalificeert zich zo voor het eerst in zijn carrière voor de kwartfinale van een Grand Slam.


Ook Kim Clijsters kwam vandaag in actie in Parijs. In het Legends Doubles toernooi speelde ze samen met Tracy Austin-Holt tegen Iva Majoli en Arantxa Sanchez. Clijsters en haar partner wonnen verrassend eenvoudig met 6-2 en 6-0.

Matches of the day

De eerste wedstrijden op de vier grootste courts waren allemaal achtste finales uit het damestoernooi. Kiki Bertens (WTA-58) bezorgde Nederland voor het eerst sinds 1992 (Manon Bollegraf) een kwartfinaliste op Roland Garros. Ze versloeg de Amerikaanse Madison Keys (WTA-17) in twee sets en breit zo een vervolg aan een al knap toernooi, met onder andere een overwinning tegen Angelique Kerber in de eerste ronde. Serena Williams (WTA-1) boekte een vlotte overwinning tegen Elina Svitolina (WTA-20), terwijl zus Venus (WTA-11) moest inpakken tegen Timea Bacsinszky (WTA-9). Carla Suarez Navarro (WTA-14) liet zich verrassen door de Kazachse Yulia Putintseva (WTA-60).


Novak Djokovic (ATP-1) werkte daarna zijn partij tegen Roberto Bautista Agut (ATP-16) verder af op Court Philippe-Chatrier. Na snelle winst van set drie zegevierde de Serviër na een spannende vierde set. Zijn tegenstander in de kwartfinale wordt Tomas Berdych (ATP-8), die David Ferrer (ATP-11) in drie sets de baas was. Ook Dominic Thiem (ATP-15) boekte zijn plaats bij de laatste acht. De talentrijke Oostenrijker versloeg Marcel Granollers (ATP-56) in vier sets en vecht in de kwartfinale een duel uit met David Goffin, met als inzet niet alleen een plek in de halve finales maar ook voor het eerst een plaats in de top 10 voor een van beiden.

Aangezien het na deze laatste wedstrijden uit de vierde ronde nog steeds droog was in Parijs, werden meteen de eerste kwartfinales afgewerkt. Andy Murray (ATP-2) had twee sets lang een vette kluif aan thuisspeler Richard Gasquet (ATP-12) maar na verlies van de tiebreak in de tweede set bleek de veer gebroken bij de Fransman en kon Murray vlot de derde en vierde set binnenhalen. Titelverdediger Stan Wawrinka (ATP-4) kende weinig moeilijkheden met de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-55) en kwalificeerde zich in drie sets.

Bij de dames boekten Garbiñe Muguruza (WTA-4) en Samantha Stosur (WTA-24) logische overwinningen tegen respectievelijk Shelby Rogers (WTA-108) en Tsvetana Pironkova (WTA-102), al speelden deze twee laatsten allebei een sterke wedstrijd en waren ze zeker niet kansloos.

Moment van de dag

Hét moment van de dag was uiteraard de kwalificatie van David Goffin voor de kwartfinales, een primeur voor onze landgenoot in Parijs en alle andere Grand Slams.

I’m not sure how to describe it in words… Quarterfinal – Grandslam – French Open – First time ! ????? #RG16

Een foto die is geplaatst door David Goffin (@david__goffin) op

koen

koen

Meer nieuws