Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG16 round-up dag 2: Favorieten wankelen en reekshoofden mogen al inpakken

#RG16 round-up dag 2: Favorieten wankelen en reekshoofden mogen al inpakken

#RG16 round-up dag 2: Favorieten wankelen en reekshoofden mogen al inpakken

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Opschudding op dag 2 op Roland Garros: het programma werd opnieuw volledig in de war gestuurd door de regen, de discussie over een dak laaide weer op, enkele favorieten flirtten met de uitschakeling, enkele reekshoofden zijn al geliquideerd en, oh ja, Wickmayer plaatste zich voor de tweede ronde!

De Belgen

Zowel Yanina Wickmayer (WTA-54) als Kirsten Flipkens (WTA-61) stonden geprogrammeerd om op maandag hun eerste ronde af te werken. Al vrij snel werd echter duidelijk dat dat niet zou lukken. Na hevige regen gedurende de middag, werden de eerste ballen namelijk pas ruim na 13 uur geslagen. Meteen werden de laatste wedstrijden op alle courts geschrapt, inclusief die van Flipper.

Wickmayer moest wel aan de bak, maar maakte daar niet al te veel woorden aan vuil. Met 6-1 en 6-3 plaatste ze zich comfortabel voor de tweede ronde. Wie haar tegenstandster daar wordt, is echter nog niet duidelijk. De partij tussen zeventwintigste reekshoofd Ekaterina Makarova (WTA-29) en Varvara Lepchenko (WTA-64) werd bij een 5-7, 6-4 en 4-1-stand stilgelegd door de invallende duisternis.

Matches of the day

Nadat er op zondag amper gespeeld was, en nadat de regen ook maandag een van de affiches om naar uit te kijken cancelde, stonden er nog drie matches of the day op het programma. Maar niet enkel daar was heel wat te beleven, ook tijdens andere partijen kregen de toeschouwers tennis te zien om hun vingers van af te likken. Maar ook de nodige verrassingen konden niet uitblijven.

Het startte allemaal al deze middag toen Stan Wawrinka (ATP-4), die zijn titel probeert te verdedigen, flirtte met de uitschakeling. Exact hetzelfde tegelijkertijd met de nummer vier bij de vrouwen: Gabriñe Muguruza (WTA-4). Uiteindelijk kwamen ze beiden met de schrik vrij, maar alle reekshoofden waren meteen gewaarschuwd.

Die waarschuwing kwam toch niet helemaal aan bij tiende reekshoofd Marin Cilic (ATP-10), Roberta Vinci ([7]; WTA-7), Karoline Pliskova ([17], WTA-17), Jelena Ostapenko ([32], WTA-36), Sara Errani ([16], WTA-16) en Steve Johnson ([33], ATP-34). Hun eerste partij in Parijs werd meteen ook hun laatste.

In de eerste match of the day zagen we Janko Tipsarevic (ATP-680) terugkeren naar het grootste podium. Tegen Milos Raonic (ATP-9) speelde hij degelijk mee, maar bleek hij vooral matchritme te kort te komen om de Canadees echt te kunnen bedreigen. Met 3-6, 2-6 en 6-7 (5) werd hij weggestuurd.

Ook Grigor Dimitrov (ATP-36) deed goed mee met tweeëntwintigste reekshoofd Viktor Troiki (ATP-24). Het zag er lange tijd zelfs naar uit dat het de Bulgaar was die zich zou plaatsen voor de tweede ronde, maar uiteindelijk stak Troiki daar alsnog een stokje voor. Na vijf zware sets was het de Serviër die mocht juichen: 6-2, 3-6, 7-5, 5-7 en 3-6.

Ten slotte wist ook negende reekshoofd Richard Gasquet (ATP-12) zich nog te plaatsen voor de tweede ronde. Tegen de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP-57) wist hij met een wel getimede break de wedstrijd nog net af te maken voordat je helemaal geen steek meer kon zien. Op alle andere terreinen lagen de wedstrijden al een tijdje stil, maar de scheidsrechter besliste om nog even door te spelen op Court Suzanne-Lenglen. En dat loonde, Gasquet maakte het af met 6-1, 6-3 en 6-4 en zo moet er toch nog een wedstrijd minder gespeeld worden op dinsdag.

Momenten van de dag

Naast het veld was er eigenlijk maar één onderwerp dat besproken werd: regen, regen, regen. Nadat spelers zich op zondag met allerlei uiteenlopende zaken probeerden bezig te houden, laaide op maandag de discussie over de nood aan een dak weer op. Hoewel dat dak wel op de plannen staat voor het nieuwe stadion, moeten ze het in Parijs naar verluid nog tot 2020 zonder doen.

Word ongetwijfeld vervolgd!

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws