Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG16 Round-up dag 9: Regen, regen en nog meer regen

#RG16 Round-up dag 9: Regen, regen en nog meer regen

#RG16 Round-up dag 9: Regen, regen en nog meer regen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag 9 op het Franse gravel is letterlijk in het water gevallen. Alle wedstrijden die vandaag op het programma stonden, werden geannuleerd. David Goffin (ATP-13) krijgt zo een extra rustdag. 

De Belgen

David Goffin blijft als enige Belg over in Parijs. Vandaag zou hij zijn achtste finale tegen Ernests Gulbis (ATP-80) uit Letland spelen. Een depressie die over west-Europa trok, gooide echter roet in het eten. In eerste instantie werd de match van veld verplaatst, Goffin en Gulbis moesten van court Philippe Chatrier verkassen naar court 2. De hevige regenval maakte dit scenario echter ook onmogelijk en zorgde ervoor dat alle wedstrijden op Roland Garros gecancelled werden. Goffin leek erg zelfzeker aan de vooravond van zijn match tegen Gulbis, hopelijk kan hij dat gevoel behouden.

Matches of the day

Tot hun grote spijt konden de tornooidirecteurs niet anders dan alle wedstrijden annuleren. De aanhoudende regen maakte de terreinen onbespeelbaar. Het is dag op dag zestien jaar geleden dat Roland Garros door zulke ellende getroffen werd. Op 30 mei 2000 werden evenzeer alle matchen afgelast.

De disussie omtrent de overkapping van enkele courts laait bij deze weer hoog op. Guy Forget, gewezen toptennisser en momenteel toernooidirecteur in Parijs, stelt dat men bij deze nogmaals aan de nood om de faciliteiten van Roland Garros te moderniseren herinnerd wordt. Het belang van een dak boven het center court kan nu niet langer genegeerd worden. Forget drukte zijn frustratie duidelijk uit in een persconferentie: “You suddenly realise that at other places, they would play on centre court. You guys [the media] would be working. People that don’t have a ticket would be probably watching on screens,”.

De bouw van een dak ligt al meer dan 15 jaar op tafel. Het belooft een lang proces te worden, maar absoluut onafwendbaar, aldus Forget. Tegen 2020 zou het dak afgewerkt moeten zijn. Intussen blijft het toernooi gewoon jaarlijks georganiseerd worden.

Op Twitter houdt men er gelukkig de moed goed in. De beheerder van de Roland Garros-account verspreidde een opmerkelijk verzoek. Hij polste bij het dak van Wimbledon naar de plannen van komende week. Britse trots Andy Murray (ATP-2) werd zelfs in de strijd geworpen, hij zou het dak immers persoonlijk welkom heten. Roland Garros verwijderde de berichten snel weer. Enkele tweets bleven wel online staan:

Door de annulatie van alle wedstrijden vandaag, zit dinsdag overvol. Niet alleen moeten alle vierde rondes afgewerkt worden, ook de twee kwartfinales uit de onderste helft van de tabel bij de mannen staan op het programma.

De organisatoren houden er op Twitter alvast de sfeer in met enkele uitschuivers van afgelopen week.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws