Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG17 Preview dag 13: Clijsters, Murray en Nadal gaan voor finale

#RG17 Preview dag 13: Clijsters, Murray en Nadal gaan voor finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Met dag 13 nadert Roland Garros 2017 stilaan zijn ontknoping. Op dag 13 staan er een hele reeks halve finales op het programma, en in eentje strijdt er zelfs nog een Belgische mee.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgen

Kim Clijsters: ook na haar pensioen is zij nog steeds de Belgische die het langst meegaat op een grandslamtoernooi. Op vrijdag staat haar tweede poulewedstrijd in het dubbelspel voor legendes op het programma. Aan de zijde van Tracy Austin-Holt neemt ze het in de late namiddag op Court 1 op tegen Conchita Martinez en Chanda Rubin. Bij winst volgt later deze week nog de finale.

Matches of the day

Naast Clijsters komen er natuurlijk nog enkele andere kleppers in actie op dag 13. Zo staan er twee prachtaffiches op het programma bij de halve finales bij de mannen.

In de eerste halve finale neemt Andy Murray (ATP-1) het op tegen Stan Wawrinka (ATP-3). Beide heren zullen uit hun beste vaatje moeten tappen om een kans te maken op een finaleplaats. Bij Murray zijn er dan nog wel wat twijfels over het niveau dat hij de laatste tijd, en dan vooral tijdens de voorbereiding op Roland Garros, haalde, maar anderzijds verliep ook Wawrinka’s voorbereiding alles behalve van een leien dakje. In onderlinge duels leidt Murray met 10 tegen 7, maar op gravel is het dan weer Wawrinka die het hoogste woord voert: één tegen drie – al was de laatste overwinning op gravel wel weer voor de Brit. Kortom: het mag duidelijk zijn dat de het naar alle waarschijnlijkheid een spannende partij zal worden.

Andy Murray - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Andy Murray – © Christopher Levy (www.flickr.com)

De verwachtingen bij de tweede halve finale zijn iets minder hooggespannen. Algemeen wordt aangenomen dat Rafael Nadal (ATP-4) Dominic Thiem (ATP-7) redelijk eenvoudig opzij zal zetten. Nadal kwam dan ook nog maar amper in moeilijkheden op zijn geliefde Roland Garros, en het ziet er steeds beter uit in de jacht op zijn volgende trofee. Thiem bewees echter met zijn sensatieoverwinning tegen Novak Djokovic (ATP-2) dat ook hij wel kan tennissen en niet van plan is om zomaar aan de kant te gaan. Vooral voor de Oostenrijker zal de eerste set dan ook van vitaal belang worden. Mist hij zijn start, dan lijkt de kans groot dat Nadal op een drafje voortraast in Parijs. Hoewel, uiteindelijk was het wel Thiem die er enkele weken geleden voor zorgde dat Nadal na 17 opeenvolgende zeges toch ook een match verloop op gravel dit seizoen.

Rafael Nadal - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Rafael Nadal – © Christopher Levy (www.flickr.com)

[alert title=”Programma dag 13]

De Belgen

RR: Tracy Austin-Holt (USA) & Kim Clijsters vs. Conchita Martinez (ESP) & Chanda Rubin (USA)
Court 1, vierde partij vanaf 11.00 uur.

 

Matches of the day

SF: [1] Andy Murray (GBR) vs. [3] Stan Wawrinka (SUI)
Court Philippe-Chatrier, eerste partij om 12.45 uur.

SF: [4] Rafael Nadal vs. [6] Dominic Thiem (AUT)
Court Philippe-Chatrier, tweede partij vanaf 12.45 uur; niet voor 15.30 uur.

[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS