Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG17 preview dag 9: Belgische junioren starten campagne, Spanjaarden en Fransen dagen uit

#RG17 preview dag 9: Belgische junioren starten campagne, Spanjaarden en Fransen dagen uit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op dag negen van Roland Garros 2017 is het voor het eerst aan de Belgische junioren, en dat zowel in het enkel- als dubbelspel. Ook het enkeltoernooi bij de pro’s gaat verder, met daar vooral oog voor de sterke prestaties van de Fransen en de Spanjaarden.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgen

Zizou Bergs (ITF-22) en Tibo Colson (ITF-88) hebben de taak om de Belgische eer bij de junioren hoog te houden. Afgelopen week bewezen ze beiden al dat ze daar volledig klaar voor zijn: Bergs met twee finaleplaatsen op het Grade 1-toernooi van Charleroi; Colson door zich via de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel van Roland Garros.

Om 11 uur is het eerst de beurt aan de 17-jarige Colson. Op hem wacht de Israëliër Yshai Oliel (ITF-9), het zevende reekshoofd. Het wordt dus allesbehalve een makkelijke klus, al is in tennis alles mogelijk. Voor Colson en Oliel wordt het hun eerste onderlinge duel.

Tibo Colson - © Philippe Buissin (IMAGELLAN)
Tibo Colson – © Philippe Buissin (IMAGELLAN)

Na Colson is het de beurt aan kersverse 18-jarige Bergs. Na zijn sterke prestatie op de Astrid Bowl loopt hij over van het vertrouwen, iets wat nodig zal zijn met de aartsmoeilijke loting die hij voorgeschoteld kreeg. In de eerste ronde kijkt hij in de ogen van de op papier doenbare Alexey Zakharov (ITF-40), al was het wel die laatste die eerder dit jaar hun enige onderlinge duel in twee korte sets wist te winnen. In een mogelijke tweede ronde wacht dan waarschijnlijk het tweede reekshoofd.

Later op maandag komt Bergs ook nog een tweede keer in actie, dit keer in het dubbelspel. Aan de zijde van Fransman Dan Added (ITF-42) speelt hij er tegen een Frans-Zuid-Afrikaans duo, Valentin Royer (ITF-180) en Bertus Kruger (ITF-85).

Matches of the Day

Ook op dag 9 van Roland Garros selecteerden we vier matchen die je gezien moet hebben. Eén ding hebben die wedstrijden met elkaar gemeen: ze hebben elk een Spaanse of Franse uitdager.

Ten eerste is er twaalfde reekshoofd Carla Suarez Navarro (WTA-23) die derde reekshoofd Simona Halep (WTA-4) het vuur aan de schenen gaat leggen. Gravelbijter Suarez Navarro kon in het verleden vijf van de elf keren winnen van Halep en staat dus net in het rood wat onderlinge duels betreft. Echter, de Spaanse haar vijf overwinningen waren toevallig wel alle matchen die op gemalen baksteen afgewerkt werden.

Carla Suarez Navarro - © Philippe Buissin / IMAGELLAN
Carla Suarez Navarro – © Philippe Buissin / IMAGELLAN

Ook bij de mannen zal het derde reekshoofd de kwartfinale niet zomaar cadeau krijgen. Stan Wawrinka (ATP-3) komt namelijk tegenover publiekslieveling Gael Monfils (ATP-16) uit. Opvallend genoeg dateert hun laatste duel al van de Australian Open in 2011 toen Wawrinka in drie sets het laken naar zich toetrok. Verwacht je in elk geval aan een duel op het scherpst van de snee met heel wat spektakel.

Gaël Monfils - © Yann Caradec (flickr.com)
Gaël Monfils – © Yann Caradec (flickr.com)

Verder proberen ook nog twee redelijk onverwachte veteranen zich op maandag te plaatsen voor de kwartfinales van Roland Garros 2017. Bij de vrouwen is dat Française Alizé Cornet (WTA-43), terwijl het bij de mannen uitkijken is naar Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-37). Cornet kruist de degens met landgenote Caroline Garcia (WTA-27), het achtentwintigste reekshoofd. Verdasco mag op zijn beurt proberen om Kei Nishikori (ATP-9) aan het wankelen te krijgen. Het achtste reekshoofd werd in de derde ronde al gered door een goed getimede regenpauze en kon zich zo alsnog plaatsen in vijf sets. Lukt hem dat ook tegen Verdasco?

[alert title=”Programma dag 9″]

De Belgen

R1: Tibo Colson vs. [7] Yshai Oliel (ISR)
Court 8, eerste partij om 11.00 uur.

R1: Alexey Zakharov (RUS) vs. Zizou Bergs
Court 8, tweede partij vanaf 11.00 uur.

R1: Bertus Kruger (RSA) & Valentin Royer (FRA) vs. Dan Added (FRA) & Zizou Bergs
Court 17, vierde partij vanaf 11.00 uur.

 

Matches of the day

R4: [21] Cara Suarez Navarro (ESP) vs. [3] Simona Halep (ROU)
Court Philippe-Chatrier, eerste partij om 11.00 uur.

R4: [3] Stan Wawrinka (SUI) vs. [15] Gael Monfils (FRA)
Court Philippe-Chatrier, derde partij vanaf 11.00 uur.

R4: [28] Caroline Garcia (FRA) vs. Alizé Cornet (FRA)
Court Philippe-Chatrier, vierde partij vanaf 11.00 uur.

R4: Fernando Verdasco (ESP) vs. [8] Kei Nishikori (JPN)
Court Suzanne-Lenglen, tweede partij vanaf 11.00 uur.

[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS