Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG17 round-up dag 10: Verrassende halve finalisten en véél regen

#RG17 round-up dag 10: Verrassende halve finalisten en véél regen

#RG17 round-up dag 10: Verrassende halve finalisten en véél regen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de tiende dag van Roland Garros bereikten het jonge Letse talent Jelena Ostapenko (WTA-47) en de Zwitserse outsider Timea Bacsinszky (WTA-31) verrassend de halve finale. Twee kwartfinales bij de mannen werden afgelast door de regen.

De Belgen

Vandaag kwamen er geen Belgen in actie in Parijs. Zizou Bergs (ITF-22) en Kirsten Flipkens (WTA D-70) verdedigen woensdag de Belgische eer.

Zizou Bergs - © Richard van Loon | tennisfoto.net
Zizou Bergs – © Richard van Loon | tennisfoto.net

Matches of the day

Er stonden vier kwartfinales op het programma: twee affiches bij de vrouwen en twee duels bij de vrouwen. Door de regen konden de veelbelovende duels bij de mannen tussen Rafael Nadal (ATP-4) – Pablo Carreno Busta (ATP-21) en Novak Djokovic (ATP-2)- Dominic Thiem (ATP-7) niet gespeeld worden. De partijen werden verplaatst naar woensdag waardoor er dan een druk aangepast programma zal zijn.

Na lang wachten kon het publiek wel genieten van twee kwartfinales bij de vrouwen. De verrassende halve finale tussen dertiende reekshoofd en Franse publiekslieveling Kristina Mladenovic en de Zwitserse Bacsinszky leverde een spannend schouwspel op. Bacsinszky verknalde de droom van Mladenovic en de Franse fans en won met 6-4 en 6-4. Voor de Zwitserse is het de tweede halve finale op Roland Garros in drie jaar. Ze gaf haar excuses aan het Franse publiek: “Het spijt me heel erg dat ik de voorlaatste Franse speler heb uitgeschakeld”, zei ze. Nu rust alle hoop bij Caroline Garcia (WTA-27) die woensdag haar kwartfinale speelt tegen nummer drie Karolina Pliskova.

Bacsinszky ontmoet verrassend de jonge Letse Ostapenko in de halve finale. De (nu nog) 19-jarige Letse Ostapenko gaf zichzelf een mooi verjaardagscadeau voor als ze donderdag twintig jaar wordt en de halve finale mag spelen. Ze stuntte met 4-6, 6-2 en 6-2 tegen ex-nummer één Caroline Wozniacki (WTA-12). Ostapenko bereikt als eerste Letse speelster in de geschiedenis de halve finale op Roland Garros. “Ik ben heel gelukkig. Ik kan het nog steeds niet geloven. Het is een ongelooflijk toernooi”, klonk het. De Letse nummer 47 klimt al zeker 26 plaatsen naar nummer 21 op de ranking.

Moment van de dag

De regen was de spelbreker op de tiende dag. Rond 15 uur werden de kwartfinales bij de vrouwen onderbroken tijdens de tweede set. Na een regenpauze van drie uur konden Bacsinszky en Ostapenko zich nog toch nog plaatsen voor de halve finales. Helaas moesten Djokovic, Thiem, Nadal en Carreno Busta tevergeefs wachten op hun kwartfinale.

De organisatie bracht wel goed nieuws voor het publiek. Toeschouwers krijgen hun tickets van Court Philippe Chatrier en Court Suzanne Lenglen terugbetaald omdat er niet meer dan twee uur werd getennist.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws