Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG17: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

#RG17: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

#RG17: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor de start van Roland Garros 2017 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint Roland Garros?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten wie volgens ons de verrassingen zullen zijn.

Mannen

Kristof

Goffin is in vorm en kan de toppers het vuur aan de schenen leggen. Mits een goede loting kan hij de halve finale halen, dat zou van Dewulf geleden zijn op Roland Garros. Ook Darcis zie ik ver raken, als hij wat geluk heeft met de loting.

Wouter

De Belgische hoop rust vooral op de schouders van Goffin. Ik zie hem net als vorig jaar de kwartfinale bereiken maar daarin wordt een stunt moeilijk tegen topfavoriet Nadal.

Voor kwalificatiespeler De Greef is zijn toernooi sowieso al geslaagd omdat hij op de hoofdtabel is geraakt. Hij heeft niets te verliezen tegen Gasquet in de eerste ronde. Voor Darcis vrees ik dat hij in de eerste ronde niet opgewassen zal zijn tegen opslagkanon Raonic.

Arthur De Greef - © Tatiana Kulikova (https://www.flickr.com/photos/kulitat/)
Arthur De Greef – © Tatiana Kulikova (https://www.flickr.com/photos/kulitat/)

Melissa

Mits wat geluk kan Goffin de vierde ronde bereiken, maar tegen Thiem wordt het lastig denk ik. Darcis heeft heel veel pech dat hij onmiddellijk op Raonic botst. De Greef zal op een showcourt mogen aantreden tegen Gasquet, de Fransman is niet echt in topvorm dus wie weet is er wel een stunt mogelijk.

Rob

Ik vrees voor het lot van Arthur De Greef en Steve Darcis in de eerste ronde. Alle hoop is dan ook gevestigd op David Goffin, die ik tot in een halve finale tegen Rafael Nadal zie geraken.

Vrouwen

Kristof

De hoop ligt bij Mertens die een goede seizoensstart achter de rug heeft. Ze kan nu meteen op de hoofdtabel meedoen, en dat moet vertrouwen geven. Een vierde ronde is niet uitgesloten. Wickmayer en Flipkens zie ik niet ver raken…

Wouter

De vrouwen hadden niet veel geluk met de loting. Als speelster-in-vorm- Elise Mertens nummer 25 Gavrilova kan kloppen, zie ik haar ver geraken in Parijs. Flipkens en Wickmayer kenden een wisselvallige seizoensstart en moeten in Parijs opnieuw hun goede vorm vinden. En kwalificatiespeelster Alison Van Uytvanck knokte zich knap naar de hoofdtabel en dat is na veel problemen al een zeer knappe prestatie. Voor haar hoop ik op een tweede ronde tegen negende reekshoofd Radwanska.

Melissa

Wickmayer heeft een lastige loting, maar kan soms net ietsje meer tegen een topper. Ook Mertens zal meteen top moeten zijn. Flipkens zou normaal wel de eerste ronde moeten overleven, als ze niet te vermoeid is van het toernooi van Nürnberg. Ik ben ook heel erg blij dat Van Uytvanck de kwalificaties overleefde, een tweede ronde behoort zeker tot de mogelijkheden.

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Elise Mertens – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Rob

Het wordt moeilijk voor de Belgen. Elise Mertens liet al veel knappe dingen zien dit jaar, maar het tennis van Gavrilova bleek haar niet echt te liggen. Ik zie de kansen op een Belgische in de tweede ronde dan ook somber in, al hebben Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens zeker de ervaring om zich tot dichtbij de tweede week te knokken.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws