Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG17: Wie wint volgens onze redactie?

#RG17: Wie wint volgens onze redactie?

#RG17: Wie wint volgens onze redactie?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor de start van Roland Garros 2017 schotelden we onze redactie vier vragen voor:“Wie wint Roland Garros?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten wie volgens ons de verrassingen zullen zijn.

Vrouwen

Kristof

Het veld licht volledig open. Halep lijkt twijfelachtig maar is in vorm. Svitolina maakt ook een goede indruk. Ik zou voor Svitolina durven gaan, maar er zijn meerdere speelsters met erg goede kansen.

Wouter

Dit jaar is het vrouwentoernooi heel moelijk te voorspellen. Serena Williams is zwanger en bijna alle andere toppers zijn hun vorm kwijtgeraakt. Ik gok op meerdere kanshebbers: speelsters-in-vorm Svitolina en Halep of misschien toch titelverdedigster Muguruza.

Elina Svitolina - © Christopher Levy (flickr)
Elina Svitolina – © Christopher Levy (flickr)

Melissa

Moeilijk te voorspellen. Mocht Halep niet geblesseerd zijn, dan was ze de topfavoriete, nu valt het nog af te wachten of ze nog hinder ondervindt van haar pijnlijke val. Ook Svitolina maakte dit jaar al een sterke indruk.

Rob

Het is dit jaar een echt open editie van Roland Garros. Er is zeker geen grote favoriet, en dat maakt de kans op een totaal onverwachte winnares enorm groot. Ik moet dan ook het antwoord op deze vraag schuldig blijven.

Mannen

Kristof

Nadal: moeilijk om hem niet tot favoriet te noemen. Hij heeft het beste graveltennis en tonnen ervaring.

Wouter

Dit jaar is Nadal (voor de zoveelste keer) opnieuw de gravelkoning van weleer. Hij is in supervorm dit gravelseizoen en lijkt op weg naar zijn tiende (!) Roland Garros-titel.

Andy Murray - © Richard van Loon - tennisfoto.net
Andy Murray – © Richard van Loon – tennisfoto.net

Melissa

Nadal. De Spanjaard liet een erg sterke indruk na tijdens de voorbereidingstoernooien en zal in Parijs voor de tiende keer zegevieren.

Rob

Het is moeilijk om iemand anders dan Nadal aan te duiden, al bleek hij onlangs toch ook klopbaar te zijn op gravel. Het wordt interessant om te kijken of Andy Murray eindelijk terug uit zijn dal kan kruipen en zijn klasse opnieuw kan laten zien.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws