Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Round-up dag 11: Muguruza en Halep schitteren, regen verpest laatste kwartfinales mannen

#RG18: Round-up dag 11: Muguruza en Halep schitteren, regen verpest laatste kwartfinales mannen

#RG18: Round-up dag 11: Muguruza en Halep schitteren, regen verpest laatste kwartfinales mannen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Topfavorieten Garbiñe Muguruza (WTA-3) en Simona Halep (WTA-1) bereikten knap de halve finale op Roland Garros. Bij de mannen konden de laatste kwartfinales door de regen niet afgewerkt worden.

De Belgen

Onze Limburgse tennislegende Kim Clijsters trad in actie in de eerste ronde van de Women’s Legends. Samen met de Franse speelster Nathalie Tauziat ging Clijsters met 6-1 en 6-2 voorbij Marion Bartoli en Martina Navratilova.

Matches of the day

De Spaanse Muguruza was duidelijk een maatje te sterk voor de 31-jarige Maria Sharapova (WTA-30). De 24-jarige Spaanse furie snelde met 6-2 en 6-1 voorbij de Russische Roland Garroswinnares van 2012 en 2014. Muguruza is op weg naar een tweede Roland Garros-titel na haar eerste trofee in 2016.

Na haar zege glunderde Muguruza met haar plaats bij de laatste vier: “Ik heb een agressieve speelstijl en speelde tegen iemand die ook een agressieve speelstijl heeft. Ik was gefocust op het winnen van elk punt en elk game”, reageerde de Spaanse speelster. Sharapova gaf eerlijk toe dat Muguruza de sterkste was: “Ze deed veel dingen beter dan ik het deed”.

In de andere kwartfinale maakten Simona Halep (WTA-1) en Angelique Kerber (WTA-12) het er een spannendere strijd van. De Duitse Kerber greep de eerste set in een tiebreak maar daarna zette Halep met 6-3 en 6-2 orde op zaken. De Roemeense nummer één was opgelucht met haar zege tegen de taaie Kerber: “Het is een zware match als ik tegen haar speel. Het duurt altijd drie uur lang, dus ik was voorbereid vóór de match dat dit opnieuw het geval zou zijn. Ik miste veel in het begin van de partij maar daarna veranderde ik mijn tactiek een beetje en alles liep uiteindelijk heel goed af.”

De laatste kwartfinales bij de mannen werden door de regen verpest. Nummer één Rafael Nadal (ATP-1) verloor verrassend met 6-4 de eerste set tegen de kleine Argentijn Diego Schwartzman (ATP-12). In de tweede set keerde de Spanjaard van een 3-2-achterstand terug naar een break voorsprong. Toen hij de set bij 5-3 mocht uitserveren, werd de partij bij een 30-30-tussenstand echter voor een tweede keer onderbroken door de regen.

Marin Cilic (ATP-4) en Juan Martin del Potro (ATP-6) hielden gelijke tred in de andere kwartfinale. Ze speelden tot 6-6 toen de regen de pret bedorf.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws