Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Round-up dag 14: Hip hip hoera voor Halep

#RG18: Round-up dag 14: Hip hip hoera voor Halep

#RG18: Round-up dag 14: Hip hip hoera voor Halep

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de voorlaatste dag van Roland Garros editie 2018 streden de dames om de titel. Verder werd ook de finale van het dubbelspel bij de heren afgewerkt. Tot slot kwamen de juniores en de legendes aan de beurt.

De Belgen

Kim Clijsters zette bij de Women’s Legends haar beste beentje voor. Samen met Nathalie Tauziat won ze haar groepswedstrijden en kruiste ze vandaag de degens met Nathalie Dechy en Amelie Mauresmo. Vanaf de eerste set werd het een match op het scherp van de snee. In de tiebreak trokken Clijsters en Tauziat met 7-4 aan het langste eind. In de supertiebreak ging het lange tijd gelijk op, tot het volledig Franse duo dan toch de bovenhand nam. Met 15-13 gingen Dechy en Mauresmo met de zege aan de haal.

Matches of the day

De spots waren uiteraard gericht op de finale bij de dames. Roemeens nummer één van de wereld, Simona Halep (WTA-1) maakte nog steeds jacht op haar eerste grandslamtitel. Aan de overkant van het net stond Sloane Stephens (WTA-10), die dit tornooi indrukwekkend presteerde.

Halep stond al drie keer in de finale op het Parijse gravel. Telkens leek ze het moeilijk te hebben om te gaan met de druk die met zo’n wedstrijd gepaard gaat. Ook dit keer nam ze een gespannen start en keek snel tegen een 1-4 achterstand aan. De hartslag van Halep stabiliseerde gaandeweg, ze leek de zenuwen de baas maar ze kon niet verhinderen dat de Amerikaanse met 6-3 de eerste set op haar naam schreef.

Stephens ging op haar elan verder, maar de Roemeense liet zich niet doen. Na up’s en down’s van beide speelsters kwam het tot een 4-4 gelijkstand. Halep zette een tandje bij, ging door de opslag van Stephens en knokte zich naar 6-4 setwinst. Met de bordjes in evenwicht moest een derde set de beslissing brengen.

De Amerikaanse motor begon te sputteren, terwijl Halep steeds meer op kruissnelheid kwam. In een mum van tijd stond ze 3-0 voor. Stephens bleef de fouten opstapelen, maar beide dames lieten nog steeds prachtig tennis zien. Bij 5-1 mocht Halep serveren voor de match. Ze greep meteen haar eerste kans en mocht zich zo tot koningin van Roland Garros 2018 kronen.

In de finale van het dubbelspel bij de heren kwam wederom een Franse tandem aan de bak. Zesde reekshoofden Pierre-Hugues Herbert (ATP D-19) en Nicolas Mahut (ATP D-18) namen het op tegen het Oostenrijks-Kroatische stel Oliver Marach (ATP D-2) en Mate Pavic (ATP D-1). In de eerste set walsten Herbert en Mahut over hun tegenstanders, 6-2. Marach en Pavic vonden hun niveau in de tweede manche terug en een tiebreak volgde. Ook daarin was het Franse duo te sterk, met 7-4 zetten ze Parijs op zijn kop.

Bij de junioren haalde Chun Hsin Tseng (ITF-3) uit Chinees Taipei het met 7-6(5) en 6-2 van de Argentijnse Sebastien Baez (ITF-1). Bij de meisjes won Cori Gauff (ITF-20) het Amerikaanse onderonsje van landgenote Caty McNally (ITF-36) en Cori Gauff (ITF-20). Gauff had hier wel drie sets voor nodig, 1-6 6-3 7-6(1). McNally won later nog wel het dubbelspel aan de zijde van Iga Swiatek (ITF-344).

Bij de mannelijke legendes onder 45 versloegen Alex Corretja en Juan Carlos Ferrero thuisspelers Sébastien Grosjean en Michaël Llodra. In de categorie 45+ maakten John McEnroe en Cedric Pioline korte metten met Michael Chang en Henri Leconte.

 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws