Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Round-up dag 5: Mertens naar derde ronde, emotioneel afscheid voor Benneteau

#RG18: Round-up dag 5: Mertens naar derde ronde, emotioneel afscheid voor Benneteau

#RG18: Round-up dag 5: Mertens naar derde ronde, emotioneel afscheid voor Benneteau

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Onder een stralende hemel kwamen vandaag maar liefst drie landgenoten in actie op het Parijse gravel. Elise Mertens (WTA-16), Ruben Bemelmans (ATP-111) en Alison Van Uytvanck (WTA-46) traden aan in het enkelspel. Ook reekshoofden Rafael Nadal (ATP-1) en Simona Halep (WTA-1) vochten voor een plek in de derde ronde. 

De Belgen

Mertens kruiste de degens met Heather Watson (WTA-86). In hun onderlinge ontmoetingen kon de Britse nooit aan het langste eind trekken. Zowel Mertens als Watson speelden niet hun beste tennis. Beide dames concentreerden zich op de defensie, maar maakten toch heel wat fouten. In de eerste set kon enkel de Limburgse één keer haar eigen opslagspel winnen, verder regende het breaks over en weer. Mertens won met 6-3. In de tweede set lag het niveau van beide speelsters iets hoger, al bleef hun service een zwak punt. Onze landgenote verzilverde meteen haar eerste wedstrijdpunt en plaatst zich met 6-4 voor de derde ronde.

Voor Bemelmans zit Roland Garros erop. In het duel van de lucky losers nam de Limburger het op tegen Jürgen Zopp (ATP-136). Bemelmans nam een goede start en won de eerste twee sets, telkens met 6-4. Zopp schakelde echter een versnelling hoger en schreef set 3 en 4 op zijn naam. In de beslissende vijfde manche vocht Bemelmans voor wat hij waard was, maar moest hij toch het onderspit delven voor de 30-jarige Est. De tweede ronde is zo een mijlpaal en het eindstation voor Bemelmans.

Van Uytvanck kwam als laatste Belg op het terrein. Zij nam het op tegen de Duitse Julia Görges (WTA-11). In de eerste set stond Van Uytvanck stevig haar mannetje en gaf de set pas bij 5-7 uit handen. De tweede manche ving veelbelovend aan en onze landgenote liep 3-1 en 5-3 uit. Görges maakte echter haar rentree en sleepte een tie break uit de brand. Wederom waren de dames aan elkaar gewaagd. Met het kleinste verschil (7-5) trok de Duitse het laken naar zich toe.

In het dubbelspel stond Flipkens (WTA D-36) aan de zijde van de Italiaanse Sara Errani (WTA D-81). Samen walsten ze over een jong team thuisspeelsters. Met 6-4 en 6-2 maakten ze een einde aan de Franse droom van Clara Burel (NG) en Diane Parry (WTA D-846).

Mertens (WTA D-32) verbroederde met de Nederlandse Demi Schuurs (WTA D-21). Zij namen het op tegen Lara Arruabarrena (WTA D-59) en Katarina Srebotnik (WTA D-40). Lange tijd ging het gelijk op, maar in de derde set kwam de ervaring van het Spaans-Sloveense duo bovendrijven. Met 7-6(5) plaatsten Arruabarrena en Srebotnik zich niet zonder slag of stoot voor de volgende ronde.

Matches of the day

Nadal leek in de eerste ronde zijn beste vorm nog niet gevonden te hebben. Met Guido Pella (ATP-78) kreeg hij vandaag een typische gravelspeler tegenover zich. De Spanjaard liet zich echter niet van zijn stuk brengen en gunde Pella slechts 4 spelletjes. Met 6-2, 6-1 en nogmaals 6-1  stormde Nadal door naar een duel met Franse chouchou Richard Gasquet (ATP-32).

Halep keek in de ogen van Taylor Townsend (WTA-72), een jonge Amerikaanse op een hoogtepunt in haar carrière. De Roemeense, die op Roland Garros al tweemaal in de finale stond, verspilde weinig energie aan haar partij. Met een droge 6-3 en 6-1 verzekerde Halep zich van een plaats in de derde ronde.

Na de heisa rond haar opvallende outfit, kreeg Serena Williams (WTA-451) het vandaag weer hard te verduren. De Australische Ashleigh Barty (WTA-17) bleek een taaie klant en won de eerste set met 6-3. De jongste Williams-zus vocht echter terug en bracht de bordjes in evenwicht, 3-6. Dat ze zich in haar zwarte catsuit een superheld voelt, werd duidelijk in de derde set. Met 6-4 maakte ze een einde aan de goede prestaties van Barty.

 

Op Court Philippe Chatrier haalde het publiek de zakdoek boven. De Argentijnse Juan Martin Del Potro (ATP-6) schakelde thuisspeler Julien Benneteau (ATP-62) in diens 100e grandslampartij uit. Met 6-4, 6-3 en 6-2 maakte hij een einde aan de carrière van Benneteau. Voor de Fransman was het immers zijn laatste optreden op het Parijse gravel, aan het einde van dit seizoen hangt hij het racket definitief aan de haak.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws