Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

#RG18: Wat doen de Belgen volgens onze redactie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Voor de start van de Roland Garros 2018 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint in in Parijs?“, Wie zorgt er voor de verrassing?”, Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?” Hier kom je alvast te weten wat onze redactie voor de Belgen voorspelt.

Vrouwen

Melissa
Elise Mertens (WTA-16) haalt minstens de derde of de vierde ronde in Parijs en van alle Belgische dames heeft ze ook de beste loting. Ik zie Alison Van Uytvanck (WTA-46), Yanina Wickmayer (WTA-101) en Kirsten Flipkens (WTA-69) wel de tweede ronde bereiken, maar daarna wordt het moeilijker.

Steven
Uiteraard heeft Mertens de beste papieren en een derde ronde is het absolute minimum. Met allicht Daria Gavrilova (WTA-24) wacht dan de eerste test, al mag onze landgenote toch dromen van een vierde ronde. Van Uytvanck en Flipkens moeten hun koffers pakken in de tweede ronde. Een (licht) geblesseerde Wickmayer overleeft zelfs de eerste ronde niet tegen Samantha Stosur (WTA-60).

Kristof
Als Van Uytvanck in vorm is, zie ik haar wel de derde ronde halen. Voor Wickmayer en Flipkens zullen respectievelijk de eerste en tweede ronde het eindstation zullen zijn. Voor Mertens tot slot zit een vierde ronde er zeker in. Jammer van haar laatste wedstrijd tegen Simona Halep (WTA-1) waardoor haar ziekte geen goede graadmeter was van haar niveau tegen de top van de wereld.

Wouter
Ik denk dat Mertens zeker de vierde ronde kan bereiken. Dan wordt het moeilijk tegen nummer één Halep. Voor Flipkens, Wickmayer en Van Uytvanck is volgens mij een tweede of derde ronde het hoogst haalbare.

Christophe
Mertens organiseerde zelfs speciaal een persconferentie om haar doelstellingen voor Roland Garros te delen met de natie. Dat betekent dat ze de lat hoog legt, maar na twee toernooioverwinningen op gravel, mag dat misschien wel. Meer en meer hoopt België dat zij ooit in de voetsporen van ene Kim Clijsters en Justine Henin zal treden. Dat is – uiteraard – nu nog te vroeg om te kunnen beoordelen, maar we mogen toch minstens vierde ronde of kwartfinale verwachten in Parijs, vind ik. Laat ons dan maar meteen voor dat laatste gaan…

Yanina Wickmayer - © Jimmie48 Tennis Photography
Yanina Wickmayer – © Jimmie48 Tennis Photography

Mannen

Melissa
David Goffin (ATP-9) kan niet klagen over de loting. Een derde ronde tegen Gaël Monfils (ATP-38) kan een mooie wedstrijd worden, al is de Fransman nog niet in topvorm. Als Grigor Dimitrov (ATP-5) de kwartfinales haalt, krijgen we een erg spannende kwartfinale in Parijs.

Steven
Een eerste ronde tegen Robin Haase (ATP-44) is niet meteen een cadeau voor Goffin. De Nederlander klopte onze landgenoot vorig jaar nog in twee sets. Al moet ‘La Goff’ met zijn kwaliteiten zeker de klus kunnen klaren. Ook ronde twee en drie leveren normaliter niet al te veel problemen op. Met waarschijnlijk Pablo Carreno Busta (ATP-11) wacht dan mogelijk de eerste test in de vierde ronde. Ik vermoed dat de kwartfinales echter het eindstation zullen zijn.

Kristof
Goffin heeft wat mij betreft een gunstige loting. In de kwartfinales komt hij mogelijk uit tegen Dimitrov, maar de Bulgaar worstelt al eventjes met zijn vorm. Een halve finale is absoluut niet ondenkbaar.

Wouter
Als Goffin Monfils en Nick Kyrgios (ATP-23) kan kloppen, haalt hij de kwartfinales tegen vermoedelijk zijn zwarte beest Dimitrov. Dimitrov won tien van de elf duels tegen Goffin, maar hopelijk kan onze landgenoot daar nu in een spannende match verandering in brengen.

Christophe
Ik twijfel er niet aan dat Goffin intussen met de druk der verwachtingen kan omgaan. Zeker op Roland Garros, een toernooi dat voor hem als thuiskomen is. Vorig jaar raakte hij geblesseerd, dit seizoen gaat hij zonder meer punten pakken!

Grigor Dimitrov - © Steven Gijbels
Grigor Dimitrov – © Steven Gijbels

Tennisplaza

Tennisplaza

MEER NIEUWS