Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Wie stelt teleur volgens onze redactie?

#RG18: Wie stelt teleur volgens onze redactie?

#RG18: Wie stelt teleur volgens onze redactie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor de start van de Roland Garros 2018 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint in in Parijs?“, Wie zorgt er voor de verrassing?”, Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?” Hier kom je alvast te weten wie de (hoge) verwachtingen niet kan waarmaken volgens onze redactie.

Vrouwen

Melissa
De comeback van Serena Williams (WTA-453) is tot dusver nog geen succes. Gravel is bovendien niet haar favoriete ondergrond, ik denk dat ze het erg lastig zal hebben om de eerste rondes te overleven.

Steven
Australian Open-winnares Caroline Wozniacki (WTA-2) kon in Madrid en Rome geen potten breken. Op Roland Garros, waar ze vorig jaar met een kwartfinale haar beste resultaat van 2010 evenaarde, verwacht ik eveneens weinig van de Deense. Ook Serena Williams zal het moeilijk krijgen om ver door te stoten.

Kristof
Laat ons eerlijk zijn, Serena Williams zal blij zijn als ze een paar rondes overleeft. De Amerikaanse heeft niet veel matchritme nodig, maar zonder één wedstrijd op gravel in de benen, wordt het wel heel erg moeilijk. De grootste teleurstelling zal echter Simona Halep (WTA-1) worden. Ondanks haar inzet en haar spel zie ik de Roemeense niet winnen. Dat geldt overigens ook voor titelverdedigster Jelena Ostapenko (WTA-5).

Simona Halep - © Tani
Simona Halep – © Tani

Wouter
Serena Williams is geen reekshoofd in Parijs en kende nog geen succes als tennissende mama. Ik denk dat ze zal sneuvelen tegen Maria Sharapova (WTA-29) in de achtste finales, als ze zover al geraakt.

Christophe
Wie ondanks een tegenvallende comeback NIET uit de spotlights is weg te slaan, is Serena Williams. Zij is ongetwijfeld extra gemotiveerd want het gaat opnieuw om de knikkers. Ik verwacht dan eerder weinig van een Jelena Ostapenko (WTA-5). Het zou mij verbazen mocht de Letse na deze editie nog in de top 10 van het vrouwentennis staan.

Mannen

Melissa
Ik vrees dat Stanislas Wawrinka (ATP-25) en Novak Djokovic (ATP-22) nog niet hun oude niveau te pakken hebben. De tweede week halen wordt lastig voor beide mannen.

Steven
Wawrinka maakt de voorbije maanden werkelijk niets meer klaar en het zou me niet verbazen als hij in de eerste ronde meteen zijn koffers moet pakken. Met Guillermo Garcia Lopez (ATP-71) krijgt hij ook een echte gravelbijter tegenover zich.

Kristof
Alexander Zverev (ATP-3) heeft nog nooit de tweede week op een Grand Slam gehaald en in het verleden is gebleken dat hij, ondanks goede resultaten in andere grote toernooien, op het hoogste niveau nog net dat tikkeltje extra mist.

Wouter
Wawrinka speelde slechts één gravelmatch als voorbereiding op Roland Garros en verloor die ook. De Zwitser heeft nog niet zijn oude niveau te pakken en de vraag is of hij op zijn 33e nog wel tot de absolute top kan terugkeren.

Christophe
Wawrinka is helemaal uit de spotlights verdwenen. Dat kan een zegen zijn, maar ik vrees dat hij tekort zal schieten. Hetzelfde verhaal voor Nick Kyrgios (ATP-23).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws