Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Wie verrast volgens onze redactie?

#RG18: Wie verrast volgens onze redactie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Voor de start van de Roland Garros 2018 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint in in Parijs?“, Wie zorgt er voor de verrassing?”, Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?” Hier kom je alvast te weten van wie onze redactie voorspelt dat ze onverwacht de krantenkoppen halen.

Vrouwen

Melissa
Ik hoop dat Elise Mertens (WTA-16) net zoals in Australië een geweldig parcours kan neerzetten. Met Simona Halep (WTA-1) in de vierde ronde is het natuurlijk wel een zware loting, maar wie weet..

Steven
Zoals zo vaak kan je bij de vrouwen het aantal verrassingen niet op twee handen tellen. Ook dit jaar ligt het veld in Parijs weer wagenwijd open. Als ik dan toch één naam moet kiezen zou ik Petra Kvitova (WTA-8) naar voor willen schuiven. De Tsjechische won de WTA-toernooien van Praag en Madrid en heeft ook geen al te zware loting. Ik ben ook benieuwd naar Kiki Bertens (WTA-18), finaliste in Madrid en winnares in Charleston.

Kristof
Kvitova zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen op Roland Garros. Ze behoort tot een van de schaduwfavorieten en won dit jaar al vier WTA-toernooien waarvan twee op gravel. Ik hou ook Maria Sakkari (WTA-39) in de gaten. De Griekse liet al mooie dingen zien en de draw is haar gunstig gezind om een knap resultaat te boeken.

Wouter
Maria Sharapova (WTA-29) komt stilaan opnieuw boven water. Ze geraakte al ver in Rome en Madrid én legde Halep in een driesetter het vuur aan de schenen. De ervaren Russin won in haar carrière eerder ook al twee keer Roland Garros. Misschien kan ze vanuit een underdogpositie verbazen?

Maria Sharapova - © Tani
Maria Sharapova – © Tani

Christophe
Ze is het nummer 7 van de wereld, maar desondanks denk ik niet dat de verwachtingen wat haar betreft zo hoog gespannen zijn. Dat maakt dat ze relatief los kan spelen. Bovendien heeft ze het thuispubliek achter zich. Ik heb het natuurlijk over Caroline Garcia die het vorig jaar toch ook wel tot in de kwartfinales schopte. En wat mogen we verwachten van Sharapova? Haar zou ik ook niet zomaar afschrijven…

Mannen

Melissa
Alexander Zverev (ATP-3) geraakte tot dusver nooit verder dan de vierde ronde in een Grand Slam. Dit jaar liet hij uitstekende dingen zien op gravel en ik zie hem wel de finale bereiken.

Steven
Dominic Thiem (ATP-8), de enige speler die Rafael Nadal (ATP-1) dit jaar op gravel wist te kloppen (in de kwartfinales in Madrid). Ook Zverev is uiteraard iemand om in de gaten te houden, al liet de jonge Duitser het tot dusver altijd afweten op Grand Slams.

Dominic Thiem - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Dominic Thiem – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Kristof
Denis Shapovalov (ATP-26) is nog maar net 19 jaar geworden, maar is een te duchten tegenstander. Ik zie hem wel ver raken, al staat Nadal hem in de weg in de vierde ronde. Ik hou vooral ook Diego Schwartzman (ATP-12) in de gaten. De kleine Argentijn werkt zich rustig aan een weg naar de top 10 en kan voor een verrassing zorgen.

Wouter
Stefanos Tsitsipas (ATP-40), de 19-jarige Griek met de moeilijk uitspreekbare familienaam maakt geleidelijk aan zijn opmars naar de top en zette al knappe resultaten neer op gravel. Ik zie hem wel een mooi resultaat halen.

Christophe
Hier zet ik m’n geld liefst in op Zverev. Hij is nu écht wel zover om voor het eerst van zich te laten spreken… op een Grand Slam.

Stefanos Tsitsipas - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Stefanos Tsitsipas – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Tennisplaza

Tennisplaza

MEER NIEUWS