Home » Grand Slam » Roland Garros » #RG18: Wie wint volgens onze redactie?

#RG18: Wie wint volgens onze redactie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Voor de start van de Roland Garros 2018 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint in in Parijs?“, Wie zorgt er voor de verrassing?”, Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?” Hier kom je alvast te weten wie de favorieten zijn van onze redactie.

Vrouwen

Melissa
Bij de vrouwen ligt de draw helemaal open. Simona Halep (WTA-1) is wel favoriet en gebrand op een eerste Grand Slam, maar ik hoop stiekem dat Elina Svitolina (WTA-4) haar nog voor is met die eerste eindzege. Karolina Pliskova (WTA-8) en Garbiñe Muguruza (WTA-3) zijn ook te duchten tegenstandsters.

Steven
Dan zou ik me willen baseren op het WTA-toernooi van Rome waar de twee topfavorietes voor Roland Garros in de finale tegenover elkaar stonden. Svitolina haalde het daar overtuigend van Halep, een voorbode? Het zou zomaar eens kunnen omdat beide dames elkaar ook pas in de finale kunnen tegenkomen in Parijs.

Kristof
2017, met Jelena Ostapenko (WTA-5) als winnares, heeft aangetoond dat een winnares op Roland Garros voorspellen erg moeilijk is. Ik vrees dat Halep een beetje een Clijsters-syndroom aan het kweken is en zie haar niet winnen. Als ik iemand moet kiezen zou het Svitolina zijn, maar mijn geld zou ik daar niet op durven inzetten.

Wouter
Een bijzonder moeilijke vraag met elk jaar ontgoochelende toppers en veel verrassingen. Ik gun nummer één Halep eindelijk eens haar eerste grandslamtitel. Als ze met de druk kan omgaan, kan ze het ook waarmaken.

Christophe
Bij de vrouwen liggen de kaarten al jarenlang anders geschud dan bij hun mannelijke collega’s. De hegemonie van Serena Williams (WTA-453) is (vooralsnog) over en dus kijken we eerder naar pakweg een Halep. Toch durf ik gokken op een verrassing. Waarom niet Muguruza of Svitolina? Bij die laatste mag het mentaal dan wel niet beginnen kortsluiten.

Simona Halep - © Jimmie48 Tennis Photography
Simona Halep – © Jimmie48 Tennis Photography

Mannen

Melissa
Ik denk niet dat er iemand in staat is om Rafael Nadal (ATP-1) dit jaar te verslaan. De Spanjaard is torenhoog favoriet en zal die rol ook waarmaken.

Steven
Er zal wederom niets te doen zijn aan de machtsexplosie van Nadal aan de Porte d’Auteuil. Met het principe van een best of five in de Grand Slams zie ik niemand in staat om de fysiek sterke Spanjaard van de titel te houden.

Kristof
Dit is opnieuw het jaar van Nadal, de undécima komt eraan. De Spanjaard heeft in het verleden getoond met enorme druk te kunnen omgaan – iedereen verwacht dat hij wint – én dat hij de absolute gravelkoning is. ‘Rafa’ wint meer dan 90% van zijn wedstrijden op het gemalen baksteen, ongezien.

Wouter
Nadal wint dit jaar opnieuw bijna alles op gravel met titels in Monaco, Barcelona en Rome. De Spanjaard is daarom ook de absolute topfavoriet, maar in tennis kan alles gebeuren. Dominic Thiem (ATP-8) klopte Nadal in Madrid en Fabio Fognini (ATP-21) en Alexander Zverev (ATP-3) dwongen de Spanjaard tot een driesetter in Rome. Dus je weet nooit…

Christophe
Nadal is favoriet, daar twijfelt niemand over. Ondanks het feit dat een Thiem of Zverev hem pijn kunnen doen, gaat hij zich op zijn Grand Slam, waar naar drie gewonnen sets wordt gespeeld, echt niet laten verrassen. Maar goed, ooit was daar ook ene Robin Söderling die hem in Parijs bij de lurven nam…

Tennisplaza

Tennisplaza

MEER NIEUWS