Home » Rising Stars Tennis Tour » Rising Stars Knokke van start

Rising Stars Knokke van start

Rising Stars Knokke van start

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Royal Zoute Tennis Club ging vandaag het tornooi van Knokke van start. In het sterk bezette tornooi dingen veertien Belgen mee naar de titel.

Yannick Mertens (ATP-216) is het eerste reekshoofd in Knokke en kreeg een wildcard van de organisatie. Vorige week won hij het Futurestornooi van Amstelveen in Nederland. In de eerste ronde speelt hij tegen de 18-jarige Laurens Verboven.

Er staan verder nog enkele Belgische duels op het programma in de eerste ronde. Rising Stars en dubbelpartners Clément Geens en Omar Salman nemen het tegen elkaar op.

Rising Star Zizou Bergs kreeg eveneens een wildcard van de organisatie. De 16-jarige Bergs is vooral actief op het juniorencircuit en zal in Knokke zijn derde Futurestornooi uit zijn carrière spelen. Hij speelt in de eerste ronde tegen de Belgische kwalificatiespeler Louis Cant. Het vierde Belgische duel gaat tussen Michaël Geerts en Sander Gillé.

De andere Belgen op de hoofdtabel zijn vijfde reekshoofd Julien Dubail (vs. François-Arthur Vibert), wildcard Loïc Juszczak (vs. Scott Griekspoor), kwalificatiespeler Benjamin Dhoe (vs. Oscar Otte) en Rising Star Jonas Merckx (vs. Maverick Banes).

Maandag stonden er drie enkelwedstrijden en zes dubbelwedstrijden op het programma in Knokke. Omwille van het regenachtige weer werd er slechts één enkelpartij en twee dubbelpartijen afgewerkt.

Met twee uur vertraging werden de eerste partijen gestart op de indoorterreinen van Tennisclub Blankenberge. De Braziliaan Eduardo Dischinger won vlot met twee maal 6-2 van de Nederlander Bart Van Den Berg.

Het Belgisch duo Stijn Meulemans en Joran Vliegen speelde tegen de Australische broers Adam en Jason Taylor. De Belgen kenden weinig problemen met de Australiërs en wonnen met 6-1 en 6-2.

Het derde dubbelduel ging tussen het eerste reekshoofd, het Australisch duo Steven De Waard en Marc Polmans, en het duo Laurens Verboven en Dayne Kelly. De eerste reekshoofden haalden het met tweemaal 6-4.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws