Home » Geen categorie » Rising Stars Tennis Tour in Knokke gaat van start met twaalf Belgen

Rising Stars Tennis Tour in Knokke gaat van start met twaalf Belgen

Rising Stars Tennis Tour in Knokke gaat van start met twaalf Belgen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Knokke (België, $ 15 000) zullen twaalf Belgen aan de start staan. Jonas Merckx (ATP-545) is het topreekshoofd. 

Merckx treft in de eerste ronde een kwalificatiespeler. Wie dat is, is nog niet bekend maar het zou wel eens een Belg kunnen zijn. Maxime Pauwels (ATP-1356) won namelijk zijn laatste kwalificatiewedstrijd van Gabriel Pascotto Tumasonis (ATP-1784) met 6-2 en 6-1. Arnaud Graisse (NG) sneuvelde in zijn laatste kwalificatieronde met tweemaal 1-6 tegen Maxence Broville (ATP-1594).

Maxime Pauwels - © Imagellan
Maxime Pauwels – © Imagellan

We krijgen drie Belgische duels in de eerste ronde. Nick Michielssen (NG) en Philippe Geladé (NG) kregen een wild card van de organisatie en vechten het onderling uit in de openingsronde. Ook Thomas Brees (NG) kreeg een wild card en moet het in de eerste ronde opnemen tegen Julien Dubail (ATP-632), het vijfde reekshoofd. Tot slot nemen Jolan Cailleau (ATP-940) en zevende reekshoofd Michael Geerts (ATP-697) het tegen elkaar op.

Julien Dubail - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Julien Dubail – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Alexandre Folie (ATP-1260) en Benjamin Dhoe (ATP-1344), die een ook een wild card kreeg, kennen hun tegenstander nog niet. Niels Desein (ATP-883) kent een moeilijke tegenstander met de Braziliaan Ricardo Hocevar (ATP-601), het vierde reekshoofd. Jeroen Vanneste (ATP-841) speelt tegen de Duitser Jannis Khalke (ATP-1198).

Jeroen Vanneste - © Nick Verhaeghe
Jeroen Vanneste – © Nick Verhaeghe

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je <a href=”http://risingstars.be/” target=”_blank”>hier</a>.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws