Home » Geen categorie » Rising Stars Tennis Tour in Knokke telt negen Belgische dames aan de start

Rising Stars Tennis Tour in Knokke telt negen Belgische dames aan de start

Rising Stars Tennis Tour in Knokke telt negen Belgische dames aan de start

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Rising Stars Tennis Tour landt deze week in Knokke (België, $ 15 000). Negen Belgische dames gooien zich in de strijd voor de titel.

Britt Geukens (WTA-538) is de best geplaatste Belgische op het ITF-toernooi van De Haan, zij is het tweede reekshoofd. Ze neemt het in de eerste ronde op tegen de Zweedse Mirjam Björklund (WTA-996). De twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar.

Derde reekshoofd Deborah Kerfs (WTA-547) zal in de eerste ronde aan de bak moeten tegen de Française Marie Temin (WTA-775). Dit wordt de eerste keer dat beide speelsters het tegen elkaar moeten opnemen. Ook Catherine Chantraine (WTA-744) is een reekshoofd in Knokke, het zevende. Zij neemt het in de eerste ronde in een Belgisch duel op tegen Michaela Boev (WTA-840). Chantraine kon al vier keer eerder winnen van haar landgenote in evenveel duels.

Eliessa Vanlangendonck
Eliessa Vanlangendonck

Ook achtste reekshoofd Eliessa Vanlangendonck (WTA-746) vecht in de eerste ronde een Belgisch duel uit. Tegenstander is, voor het eerst in hun carrière, Lara Salden (NG). Salden mag deelnemen aan het toernooi dankzij een wild card.

Axana Mareen - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)
Axana Mareen – © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

Luna Meers (NG) en Chelsea Vanhoutte (NG) hebben eveneens een wild card mogen ontvangen van de organisatie. Zij nemen het op tegen respectievelijk Lisa-Marie Maetschke (WTA-695), het vijfde reekshoofd, en Leonie Kung (WTA-769). Ook Axana Mareen (NG) kreeg een wild card toebedeeld en moet het opnemen tegen het vierde reekshoofd, Quinn Gleason (WTA-650).

Er doen nog Belgen mee in de kwalificaties

Mathilde Devits (WTA-1204) en Anaïs Defossez (NG) maken nog kans op een plaats op de hoofdtabel. Zij spelen in hun derde en laatste kwalificatiewedstrijd tegen respectievelijk Vinciane Remy (NG) en Eugenia Ganga (NG).

Justine Pysson (NG) ging met 3-6, 0-6 onderuit in haar laatste kwalificatiewedstrijd tegen de Française Margauw Orange (WTA-1231).

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws