Home » ATP » Rising Stars Tennis Tour van start in Havré, negen Belgen op hoofdtabel

Rising Stars Tennis Tour van start in Havré, negen Belgen op hoofdtabel

Rising Stars Tennis Tour van start in Havré, negen Belgen op hoofdtabel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De campagne van de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis wordt op gang getrapt op de Havré Fair-Play Trophy (België, $ 15 000). Negen Belgen staan alvast op de hoofdtabel. 

Jonas Merckx (ATP-513), Rising Star van 2017, leidt als best geplaatste Belg de delegatie en is het tweede reekshoofd deze week in Havré. Hij neemt het in een Belgisch duel op tegen zijn landgenoot Louis Herman (NG). De 17-jarige Belg kreeg een wildcard van de organisatie.

Jonas Merckx - © Nick Verhaeghe
Jonas Merckx – © Nick Verhaeghe

Een ander Belgisch duel wordt uitgevochten tussen Jeroen Vanneste (ATP-576), het derde reekshoofd, en Omar Salman (ATP-712). In de onderlinge ontmoetingen staat het 1-0 in het voordeel van Salman. Clément Geens (ATP-621), de man in vorm, neemt het in de eerste ronde op tegen Luca Gelhardt (ATP-875).

Maxime Pauwels (ATP-676) staat in de openingsronde tegenover Christopher Diaz-Figuera (ATP-639) uit Guatemala. De twee spelen voor het eerst in hun carrière tegen elkaar. De 17-jarige Gauthier Onclin (NG) staat als wildcardspeler op de hoofdtabel en neemt het hier in de eerste ronde op tegen zijn noorderbuur Ryan Nijboer (ATP-932).

Ook Thomas Pouleur (NG) kreeg een wildcard van de organisatie. Hij krijgt met Alexander Igoshin (ATP-645) meteen het zevende reekshoofd tegenover zich. Yannick Reuter (ATP-588) neemt het in de eerste ronde op tegen een kwalificatiespeler en dat zou wel eens best een Belg kunnen zijn.

Nog drie Belgen op de hoofdtabel?

Er kunnen nog maximaal drie Belgen een plaats op de hoofdtabel veroveren. Dat er één Belg bijkomt is alvast een zekerheid want Simon Beaupain (ATP-1588) en Loïc Cloes (ATP-1714) nemen het tegen elkaar op in de derde en laatste voorronde.

Thomas Brees (NG) strijdt voor een plaats op de hoofdtabel tegen het nummer één van de plaatsingslijst in de kwalificaties Yann Marti (ATP-1054). Benjamin Dhoe (ATP-1430) neemt het in de derde kwalificatieronde op tegen Quentin Folliot (ATP-1982).

koen

koen

Meer nieuws