Home » Geen categorie » Rising Stars Westende krijgt Belgische winnaar

Rising Stars Westende krijgt Belgische winnaar

Rising Stars Westende krijgt Belgische winnaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Rising Stars Tennis Tour-toernooi van Westende (Future; $ 10 000) krijgt zeker een Belgische winnaar, nadat er nog enkel Belgische mannen in de halve finale staan. Ook in het dubbelspel blijft de kans op een Belgische overwinning bestaan.

Met zes Belgen in de kwartfinales, deden de Belgen het al uitstekend, maar nu zijn ook de twee overgebleven buitenlanders uitgeschakeld. Ruben Bemelmans (ATP-177) nam als eerste reekshoofd de scalp van achtste reekshoofd Ronan Joncour (ATP-864). Met 6-4 en 7-5 verzekerde Bemel zich van een halve finale-stek. Ook Michael Geerts (ATP-465) was te sterk voor een buitenlander. Hij nam met 6-2, 5-7 en 6-0 de maat van de Zweed Patrik Rosenholm (ATP-758). In de halve finale komen Bemelmans en Geerts tegen elkaar uit.

De andere halve finale ziet een duel tussen tweede reekshoofd Yannick Mertens (ATP-224) en vijfde reekshoofd Maxime Authom (ATP-420). Authom profiteerde in de halve finale van de opgave van derde reekshoofd Niels Desein (ATP-321) die bij 6-2 en 1-0 de handdoek gooide. Mertens rekende op zijn beurt af met zesde reekshoofd Alexandre Folie (ATP-698). Met 6-4 en 7-6 (1) schaarde ook hij zich bij de laatste vier.

Ook in het dubbelspel doet Mertens (ATP D-500) het goed. Samen met Bemelmans (ATP D-177) vormt hij een Belgisch duo. Beide heren zijn bovendien eerste reekshoofd. In de halve finale tegen de Australische vierde reekshoofden kenden ze geen enkel probleem. Met een simpele 6-2 en 6-2 verzekerden Bemelmans en Mertens zich van een plaatsje in de finale waarin ze uitkomen tegen de derde reekshoofden, de Amerikanen Hunter (ATP D-1 103) en James Johnson (ATP D-1 103).

Yannick Mertens - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Yannick Mertens – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws