Home » Geen categorie » Roanic klopt Nadal in Brisbane na uitputtingsslag

Roanic klopt Nadal in Brisbane na uitputtingsslag

Eerste reekshoofd en titelverdediger Milos Raonic (ATP-3) heeft een einde gemaakt aan de reeks overwinningen van Rafael Nadal (ATP-9). Na een wedstrijd van twee uur en twintig minuten kon de Canadees het zegegebaar maken.

Op het ATP-toernooi van Brisbane (Australië) heeft Raonic de halve finale bereikt ten koste van Nadal. Met zijn typerende sterke eerste opslag en moordende forehand trok hij aan het langste eind. De eerste set moest Raonic nog aan de Spanjaard laten (4-6), maar een vroege break in de tweede set kwam Nadal niet meer te boven (6-3). In de laatste set kwam de opslag van Roanic pas echt onder stoom te staan en hij had uiteindelijk genoeg aan één break om de partij uit te maken. Met 23 aces in totaal voor de Canadees, stond uiteindelijk de eindstand vast: 4-6, 6-3 en 6-4.

Revanche

Vorige week nog, op het demonstratietoernooi van Abu Dhabi, verloor Raonic in drie sets van Nadal. Hij heeft dus meteen al de revanche beet. In de halve finale neemt hij het op tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-17). Die was in zijn kwartfinale te sterk voor Dominic Thiem (ATP-8) in drie sets: 6-3, 4-6 en 6-3. De andere halve finale zal gaan tussen Kei Nishikori (ATP-5) en Stan Wawrinka (ATP-4).