Home » Grand Slam » Australian Open » Rochus begint 2013 met een nederlaag

Rochus begint 2013 met een nederlaag

Rochus begint 2013 met een nederlaag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het seizoen 2013 is slecht begonnen voor Olivier Rochus. In de eerste kwalificatieronde van de Brisbane International (ATP 250; $ 436 630) is hij meteen uitgeschakeld. Hij ging in twee sets onderuit tegen de Amerikaan Donald Young.

De Brisbane International geldt als het eerste voorbereidingstoernooi op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar dat 14 januari van start gaat. Olivier Rochus (ATP-90) moest echter via de kwalificaties gaan om zijn plaats op de hoofdtabel af te dwingen. Aangeduid als derde reekshoofd in die kwalificaties, moest hij het in de eerste ronde opnemen tegen de Amerikaan Donald Young (ATP-189). Op papier zou dit voor Rochus dus geen noemenswaardige problemen mogen opleveren, maar op het terrein was dat toch even anders.

In de eerste set had Olivier Rochus het moeilijk. Hij kon Young amper pijn doen op zijn opslag (hij won in vijf returngames slechts vijf punten), maar had het zelf een pak moeilijker om zijn eigen opslag te houden, deels door een eerste opslag-percentage van slechts 54 %. Toch keek hij maar één keer tegen een breakpunt aan, maar dat was wel direct het goede voor Young: 3-6.

Een iets ander verhaal in de tweede set. Rochus vijzelde zijn opslagpercentage op naar 84 % en had betere antwoorden op de opslagen van de Amerikaan. Hij kreeg zelfs vier breakpunten, waarvan hij er eentje benutte. Maar opnieuw deed Young beter: hij wist vijf breakpunten af te dwingen, en greep er twee: 4-6.

En zo begint het nieuwe seizoen van Rochus dus met een valse start. Hij komt in Brisbane nog wel in het dubbelspel in actie (aan de zijde van Stepanek) en volgende week speelt hij ook nog het toernooi van Auckland – de Heineken Open – als voorbereiding op de eerste grand slam van het jaar. Ook David Goffin komt nog in actie in Brisbane, maar hij was wel direct geplaatst voor de hoofdtabel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws