Home » Rising Stars Tennis Tour » Rochus door, Martens en Folie verrassen

Rochus door, Martens en Folie verrassen

Rochus door, Martens en Folie verrassen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Oostende ($ 10 000) hebben Olivier Rochus (foto), Alexandre Folie en Stieg Martens zich geplaatst voor de kwartfinales. Zes andere Belgen moesten hun meerdere erkennen tegen hun tegenstander in de tweede ronde.

De dag in Oostende begon niet zo goed voor de Belgen. Jonas Merckx (ATP-786), het zevende reekshoofd, startte de dag tegen de Fransman Antoine Hoang (ATP-821). Respectievelijk 20 en 18 jaar oud, werd het een battle tussen jonkies. En hoewel Merckx de beste papieren kon voorleggen, was het toch Hoang die net iets beter bleek te zijn: 3-6 en 4-6.

Ook Olaf De Weerdt (ATP-1 308) werd de weg naar de kwartfinales versperd door een Fransman. Alexandre Sidorenko (ATP-1 100) liet De Weerdt geen enkele kans en was met 2-6 en 1-6 oppermachtig.

De Fransen hadden het woensdag niet zo voor de Belgen, want ook Michael Geerts (ATP-1 237) stootte op een zuiderbuur. Tweede reekshoofd Constant Lestienne (ATP-434) had in de eerste ronde al Clément Geens (ATP-853) uitgeschakeld, en dus kon Geerts revanche nemen voor zijn landgenoot. Lestienne wou dat echter niet zomaar laten gebeuren en pakte de eerste set met 4-6. In de tweede set vijzelde Geerts zijn niveau nog wat op, en kon de Fransman zo bijbenen, maar in de tiebreak ging het uiteindelijk toch nog fout: 5-7.

De andere zes Belgen vochten onder elkaar uit wie er naar de kwartfinales mocht. Zo speelde Sander Gillé (ATP-955) voor de tweede week op rij tegen vierde reekshoofd Olivier Rochus (ATP-556).  Vorige week verloor Gillé nog in twee sets, maar dat wou hij deze keer niet laten gebeuren. Hij speelde uitstekend tennis en won de eerste set overtuigend in de tiebreak: 7-1. Maar Rochus is natuurlijk niet voor niks een topper geweest. Als het er op aan komt, kan hij zijn niveau altijd nog wat opkrikken. En dat was voldoende om Gillé alsnog aan de kant te schuiven: 6-2 en 6-3.

Ook Stieg Martens (NR) en James Junior Storme (ATP-1 737) moesten elkaar in de ogen kijken. Martens, die voor deze week nog maar 2 main draw-wedstrijden gespeeld had, had in de eerste ronde al verrast door Fabian Van der Lans (ATP-1 140) uit te schakelen. En ook nu startte hij goed aan de partij. Storme kan echter teren op wat meer ervaring, en was op de belangrijke momenten de betere speler: 6-4. In de tweede en derde set was echter ook dat voordeel verdwenen en moest Storme toekijken hoe Marens alsnog met de wedstrijd ging lopen: 6-3 en 6-4.

Tot slot stond ook de partij tussen Kimmer Coppejans (ATP-227) en Alexandre Folie (ATP-1 162) nog op het programma. Het hoeft geen uitleg dat Coppejans, het eerste reekshoofd, bij aanvang van de wedstrijd torenhoog favoriet was. En de eerste anderhalve set was er ook geen vuiltje aan de lucht. Bij 6-2 en 3-2 mét break leek er een makkelijke overwinning aan te komen voor Coppejans. Folie zag dat echter niet zitten en kantelde de wedstrijd. Met vier games op rij pakte hij de tweede set: 6-3. En ook in de derde set ging Folie door op zijn elan. Hoewel hij bij 2-2 nog een breakpunt moest wegwerken, kon hij zelf even later wel een break verzilveren. En die gaf hij niet meer af. Bij 5-4 ging het nog fout bij het eerste matchpunt, maar het tweede was wel raak: 6-4. Op die manier zorgde Folie voor dé verrassing van het toernooi.

[alert type=”info” title=”Resultaten ITF Oostende”]

Resultaten tweede ronde (woensdag)

R2: Alexandre Folie def. [1] Kimmer Coppejans 6-2 3-6 4-6
R2: [WC] Stieg Martens def. [Q] James Junior Storme 4-6 6-3 6-4
R2: [WC] Olaf De Weerdt l.t. Alexandre Sidorenko (FRA) 2-6 1-6
R2: [7] Jonas Merckx l.t. Antoine Hoang (FRA) 3-6 4-6
R2: [4] Olivier Rochus def. Sander Gillé 6-7 (1) 6-2 6-3
R2: Michael Geerts l.t. [2] Constant Lestienne (FRA) 4-6 6-7 (5)

Programma kwartfinales (donderdag)

QF: Alexandre Folie vs. [WC] Stieg Martens
QF: [4] Olivier Rochus vs. Anthoine Hoang (FRA)

[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws