Home » Geen categorie » Rochus en Folie op weg naar Belgische finale in Oostende?

Rochus en Folie op weg naar Belgische finale in Oostende?

Rochus en Folie op weg naar Belgische finale in Oostende?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zowel Olivier Rochus (ATP-556) als Alexandre Folie (ATP-1 162) hebben zich geplaatst voor de halve finales van het ITF-toernooi van Oostende ($ 10 000). Stieg Martens zag dan weer een einde komen aan zijn fantastische week.

Het ITF-toernooi van Oostende nadert zo ongeveer zijn ontknoping. Van de 16 Belgen die aan de start kwamen, schieten er nog maar twee over, maar zij zijn wel vastbesloten om tot aan de meet te gaan. Als eerste was het Olivier Rochus die zich kon plaatsten voor de halve finales. Rochus, het vierde reekshoofd, begon nochtans niet al te best aan zijn partij tegen de Fransman Antoine Hoang (ATP-821). Met twee breaks achterstand moest Ollie de eerste set namelijk aan zijn tegenstrever laten: 2-6. De Belg herstelde echter goed van deze opdoffer. Hij krikte zijn niveau omhoog en liet zien dat hij nog steeds over heel wat capaciteiten beschikt. In de volgende twee sets werd hij duidelijk de dominante speler, en Hoang vond geen antwoord meer: 6-3 en 6-2.

In die halve finales krijgt Rochus het gezelschap van Alexandre Folie. Die verraste woensdag nog vriend en vijand door eerste reekshoofd Kimmer Coppejans (ATP-227) uit te schakelen, en probeerde donderdag door te gaan op zijn elan. Hij kreeg met Stieg Martens (NR) echter ook een verrassende tegenstander tegenover hem. Toch leek het al snel alsof het liedje van Martens nu wel uit was. Folie was de betere speler en verhinderde Martens om echt in de partij te komen. In een mum van tijd stond het dan ook 6-1 en 5-1. Martens vocht zich echter nog terug en maakte het Folie nog knap lastig. Maar bij 5-4 was het dan toch over en uit: 6-4.

En zo krijgt Oostende twee Belgen in de halve finales. Aangezien zij aan verschillende kanten van de tabel staan, bestaat de kans echter nog steeds dat er een Belgische finale volgt. Rochus moet dan wel eerst voorbij tweede reekshoofd Constant Lestienne (ATP-434) zien te geraken, terwijl Folie daarvoor moet afrekenen met Alexandre Sidorenko (ATP-1 100).

Ook in het dubbelspel is er nog kans op een Belgische titel. In de finale neemt Sander Gillé het daar namelijk aan de zijde van Antoine Hoang op tegen de Nederlandse eerste reekshoofden Scott Griekspoor en Alban Meuffels.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws