Home » Geen categorie » Rochus wint Belgisch onderonsje in kwalificaties Indian Wells, Darcis out

Rochus wint Belgisch onderonsje in kwalificaties Indian Wells, Darcis out

Rochus wint Belgisch onderonsje in kwalificaties Indian Wells, Darcis out

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het kwalificatietoernooi van Indian Wells (ATP World Tour 1 000) kon slechts één Belg zich plaatsen voor de tweede ronde. Olivier Rochus (ATP-150) ontdeed zich in twee sets van zijn landgenoot Ruben Bemelmans (ATP-117). Steve Darcis (ATP-105) ging, net als Maxime Authom (ATP-159) eerder op de dag, kansloos onderuit.

Met de partij Rochus – Bemelmans was ons land al zeker van één Belg in de tweede ronde. Bemelmans, die nog lichtjes hinder ondervond van de blessure aan zijn onderrug, kon geen vuist maken tegen zijn lager geklasseerde landgenoot en ging met 6-2 en 6-4 de boot in. In de tweede ronde wacht Rochus een taaie klant: het eerste reekshoofd Ernests Gulbis (ATP-67), die vorige week het toernooi van Delray Beach (ATP World Tour 250) nog op zijn naam schreef.

Voor Darcis zit Indian Wells er al op. De Belg verloor kansloos tegen de 32-jarige Zuid-Afrikaan Rik De Voest (ATP-313): 6-3 en 6-2. Eerder op dinsdag had Authom de duimen al moeten leggen tegen Vasek Pospisil (ATP-128).

Xavier Malisse (ATP-50) en David Goffin (ATP-54) zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel en kennen sinds dinsdag hun tegenstander. Zij nemen het op tegen respectievelijk Leonardo Mayer (ATP-64) uit Argentinië en Viktor Troicki (ATP-44) uit Servië.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws