Home » Geen categorie » Rochus wint eerste wedstrijd bij terugkeer

Rochus wint eerste wedstrijd bij terugkeer

Rochus wint eerste wedstrijd bij terugkeer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Olivier Rochus heeft zijn eerste wedstrijd na een lange blessure-onderbreking gewonnen. Aan de zijde van Ruben Bemelmans plaatste Rochus zich voor de tweede ronde van het dubbelspel van het challengertoernooi van Kaarst (Duitsland).

De organisatie nodigde Olivier Rochus niet uit voor de hoofdtabel, maar een dubbel met landgenoot Ruben Bemelmans zagen ze wel zitten. En dus kregen Rochus en Bemelmans een wildcard en een plaatsje op de dubbeltabel. Daar werden ze uitgeloot tegen twee Thaise broers: Sanchai en Sonchat Ratiwatana.

In de eerste set waren Bemel en Olli nog niet op elkaar ingespeeld. Het draaide allemaal een beetje stroef, en daar profiteerden de Ratiwatana-broers optimaal van: 3-6. In de tweede set ging het al een pak beter. Deze keer waren het de Belgen die aan het commando waren, en met 6-3 sleepten ze een super tiebreak uit de brand. In die tiebreak kon geen van beide teams echt afstand nemen. In een razend spannende slotfase waren het uiteindelijk toch de Belgen die het kloofje konden slaan: 10-7.

Zo plaatsten Rochus en Bemelmans zich voor de kwartfinale van het dubbelspel. En dat is mooi meegenomen met het oog op de naderende Davis Cup-ontmoeting, waarvoor zowel Rochus als Bemelmans geselecteerd werden.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws